Vatanseverlik Ve Gelecek İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Vatanseverlik  Ve Gelecek İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Doğup büyüdüğümüz yer olan vatanımız bizim için çok önemlidir . Bize ekmek  veren , su veren vatan toprakları da bizim için çok önemli ve çok kutsaldır . Bu vatan  uğruna nice şehitlerimiz hayatını kaybetmiş ,  topraklar o aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır .  Aziz Türk Milleti Kurtuluş Savaşı yıllarında çok zorluklar çekmiş , düşman ülkelerin askerleri tarafından küçücük yavrularımız bile canice şekilde çeşitli işkencelere maruz kalmıştır . O yıllarda içinde vatan sevgisi ve vatan aşkı olan Şerife  Bacılarımız , Ayşe  Analarımızı ve daha niceleri  bu mücadelede milletinin askerlerine her türlü yardımı etmeye çalışmıştır .

Korkak olmamıştır Türk kadını . Çünkü onlarda vatan sevgisi doğuştan var olmuştur . Bize kanları ile  bu vatanı bırakan aziz şehitlerimize ve başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için hayatını kaybetmiş tüm canlarımıza Yüce Rabbim'den rahmet ve mağfiret dilerim . Peki biz gençler ne yapmalıyız . Elbette bizler de vatanımıza sahip çıkmalıyız ve vatan sevgisini asla kaybetmemeliyiz . Geleceğimize , yarınlarımıza güvenle bakabilmek için , bu toprakların suyunu  içmek ,  temiz havasını içimize çekmek  için bu vatana sahip çıkmaktan başka bir yolumuz yok . Çünkü bu vatan bizimdir ve bizim kalmaya devam edecektir Allah'ın izni ile . Biz Türk Milleti'nin   ruhunda bağımsızlık , özgürlük ruhu vardır . Bizler başka ülkelerin manda ve himayesi altında yaşayamayız . Çünkü böyle olursak yaşayan ölüden farkımız kalmaz . Dilimizi konuşamayız , dinimiz , inançlarımızı istediğimiz gibi yaşayamayız , vatana olan özlem diye bir şey olmaz, çünkü ortada vatan toprakları diye bir şey kalmamıştır .

Geleceğimizin iyi olması için , huzurlu ve mutlu olabilmek için , gelecek nesillerin de bu ülkede özgürce demokrasi ile yaşayabilmeleri için bu vatana sahip çıkmalıyız ve bu vatanı çok sevmeliyiz .

1 yorum:

Deneme