Ramazan Ayı İle İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Ramazan Ayı İle İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı geldi çattı . Ramazan ayının gelmesi ile insanlar heyacana kapıldı , Ramazan alışverişleri başladı . İnsanların sabırlarının imtihan edildiği bu ay biz Müslümanlar için çok önemli ve çok kutsaldır . İnsan oruç tutarken  sabırlı olmalıdır . Aç olan kişi kendisini  aç olan , fakir olan insanların yerine koyabilmeli ve böylece empati kurabilmelidir . 

Yüce Allah bizi denemek için biz Müslümanlara böyle bir sorumluluk vermiştir . Ramazan ayında ezan saatine doğru yemekler pişmiş olur , tatlılar yapılmış olur , içimizi büyük bir heycan kaplar . Bir yandan akşama olacak yemekleri düşünmek bir yandan da tuttuğumuz orucun sevabını alabilmek için ümidi ile mutlu oluruz .  Oruç tutarken sabırlı olmalıyız . Hemen öfkelenmemeliyiz . Her zaman iyi insan olmaya çalışmalıyız . Kimsenin arkasından dedikodu yapmamalıyız . İnsanların kalbini kırmamalıyız . Fakirlere  elimizden geldiğince her türlü maddi ve manevi desteği sağlamalıyız . Yakınlarımızı aramalı , hal ve hatırlarını sormalıyız . İftar sofralarımıza yakınlarımızı çağırmalıyız , fakir insanları davet etmeliyiz , çocuklara çeşitli hediyeler alarak onları mutlu etmeliyiz . Mutlaka gece sahura kalkmalıyız .

 Günler uzun olduğu için sahura kalkmalıyız ve yemek ya da kahvaltı türünden yiyecekler tüketmeliyiz . Bol su içmeliyiz . Yeşil sebze ve meyveler yemeliyiz . Orucumuzu tam anlamı ile tutmalıyız . Yüce Allah'a yakışır bir kul olmaya çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme