Açtığın Kapıyı Selamla Aç , Selamla Kapın Açılsın Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Açtığın  Kapıyı Selamla Aç , Selamla Kapın Açılsın Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta mutlu bir şekilde yaşamanın yolu çevremizdeki insanlar ile iyi iletişim kurmaktan geçer . İnsan ne kadar iyi niyetli olursa , ne kadar alçak gönüllü ve sevecen olursa o kadar sevilir . Evimize biri geldiğinde ya da birileri geldiğinde gelen kimselere karşı karşı her zaman güler yüzlü olmalıyız . Onlara içten bir selam vermeliyiz . Surat asmamalıyız . 

Bizi seven , bize değer verdiği için bizi ziyaret etmek isteyen insanları dışlamamalıyız . Her zaman sevgi ile , saygı ile iç içe olmalıyız . Biz insanları sevdiğimiz zaman , şöyle bir içten selamladığımız zaman gittiğimiz her yerde bizi sayarlar , yani bizi severler ve bize hak ettiğimiz değeri verirler . Bunun için de her zaman içten olmalıyız . Biz içten olduğumuz zaman karşı taraftan da zaten içtenlik görürüz , sevilir , sayılırız . Bunun için her zaman ve her yerde selamla yaşamalıyız , gönüllere taht kurabilmeliyiz . Sevmeliyiz ki sevilelim ,  gülmeliyiz ki  gülsünler . Bize nasıl yaklaşılmasını istiyorsak biz de karşı tarafa öyle davranalım . Yani empati kurma becerisine de sahip olalım .

Hayatınızda sevgilerin , selamların hiç eksik olmadığı günlerinizin daim olması dileği ile. Kalın sevgi , saygı , içtenlik ve selam  ile . Salın içinizdeki selamı insanlığa , doğaya ve tüm canlılara .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme