Yardımseverlik İle İlgili Hikaye Yazınız .


Yardımseverlik İle İlgili Hikaye Yazınız .

 Öğretmen içeri girdiğinde tüm öğrenciler ayağa kalkmış  ve öğretmene selam vermişlerdi . Öğretmen çok cana yakın , hoşgörülü aynı zamanda öğrenciler ile arasındaki masefesini koruyabilen bir kişiydi . Öğretmen sınıfta öğrencilere ders anlatırken içeriye müdür gelmiş ve öğretmen hanım iki dakika dışarı gelin diyerek öğretmeni çağırmıştı . Öğretmen dışarıda müdürle konuşmuş ve müdür ona sınıfta maddi durumu iyi olmayan öğrencilere her gün yemek verilecek , bunun için maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin kim olduğunu öğrenin ve onları bana getirin demişti .

Çocuklar heyecanla ne olduğunu beklerken öğretmen içeri girdi ve çocuklara maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ders çıkışı  müdür odasına gelmeleri gerektiğini söyledi . Zil çaldı ve sekiz dokuz öğrenci koşarak müdür odasına geldi ve müdüre ve öğretmene maddi durumunun iyi olmadığını ve her gün yemek yemek istediğini söylediler . Öğretmen ve müdür de bu çocukları bir  kağıda yazdı fakat öğretmenin aklına takılan  bir öğrencisi vardı . O neden gelmemişti .  Sınıfta maddi durumu iyi olmayan , annesini küçük yaşta çok ağır bir hastalık yüzünden  kaybeden o çocuk gelmemişti . Oysa babası da hiçbir işte çalışmıyor çünkü evde bakılmayı bekleyen beş erkek çocuğu daha vardı . Öğretmen  bu duruma çok üzülmüştü . O çocuk ne kadar da utangaç ve yardıma muhtaç olduğu halde diğer arkadaşları gibi bu durumu dile getirmemişti . Daha sonra ders çıkışı öğretmen o öğrencisini yanına çağırdı ve neden ücretsiz yemek yeme  talebinde bulunmadığını sordu . O ise  başını yere eğerek gerek yok öğretmenin dedi ve o güzel yüzü, o minik elleri öğretmende  büyük bir şefkat ve merhamet uyandırmıştı . Onu yanına çağırdı ve sarıldı . Öğretmen sarılınca çocuk ağlamaya başladı . Niye ağlıyorsun yavrum deyince çocuk şunu söyledi : Öğretmenim  aslında çok ihtiyacım var ama  utanıyorum ücretsiz yemek yemeye dedi. Öğretmen ise bunun asla utanılacak bir şey olmadığını kendisi çocukken ailesinin de fakir olduğunu ve okulda ücretsiz yemek yediğini söyledi . Bunu duyan o  masum yavru gerçekten mi öğretmenim dedi . Öğretmen de evet tabi ki dedi . Daha sonra çocuk da yemek yemeye başladı. Öğretmen  o çocuk için  ve diğer çocuklar için elinden gelen her türlü fedakarlığı yaptı. O öğrenci  her gün derslerine çok çalıştı ve sınıf birincisi oldu. Daha sonra ileriki yıllarda iyi bir üniversite bitirdi. Öğretmeni o okurken ona devamlı  burs yatırdı ve her türlü maddi ve manevi desteği sağladı.  Farklı şehirlere gidildiği için daha sonra uzun yıllar görüşemediler . O çocuk okuyup çok iyi bir doktor oldu. 

Bir gün  hastaneye yaşlı bir teyze gelmişti . O kadar  yorgun ve bitkin duruyor du ki  doktor ne oldu teyze sana deyince oğlum ben dolandırıldım bütün birikimimi çaldılar dedi. Şu anda da  çok hastayım ve ilaç alacak param yok dedi. Doktor teyzenin yüzüne bakınca bu kişinin öğretmeni olduğunu anladı ve hemen eline sarılarak öğretmenim diyerek hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Öğretmen ne olduğunu anlayamamıştı, çünkü artık çok yaşlıydı . Daha sonra doktor kendini tanıttı ve zamanında kendisine yardım edenin kendisi olduğunu söyledi. Öğretmen duygulandı ve karşılıklı sarıldılar ve ağlamaya başladılar. Doktor olan çocuk tüm tedavi masraflarını karşıladı ve öğretmene elinden gelen her türlü yardımı yapmaya devam etti. Öğretmenin zamanında yaptığı iyilikler, yardımseverlikler artık karşılığını bulmuş ve insanlığa örnek bir olay yaşanmış oldu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme