Türkiye'deki Yayla Turizmi Konusunda Bir Deneme Yazınız .


Türkiye'deki Yayla Turizmi Konusunda Bir Deneme Yazınız .

Sıcak olan bölgelerimizde yaşayan insanlarımız  serinlemek ve temiz havayı içine çekerek daha sağlıklı olabilmek amacıyla yazın yaylara göç ederler .  Kimi insanlar yaylalara piknik yapmak için giderken kimi insanlar ise oraya sonbahar gelene kadar  hayvancılık yapmak için giderler . Çünkü yaylacılıktan ekonomik gelir elde eden insanlarımız vardır . Bu insanlarımız hayvanlarını daha doğal bir ortamda otlatmak için ,  daha kaliteli süt , peynir , tereyağı , et alabilmek amacıyla  belli süreliğine yaylalara geçici olarak giderler . Oraya çadırlarını kurar ve işlerine bakarlar . Yayla havası buram buramdır . O dağların temiz havasını içine çekmek gibi yoktur . Yaylalarımız  insanın stresini azaltır  ve kişinin  kaliteli bir uyku almasını  sağlar .

Çevremizdeki  yakınlarımıza , komşularımıza  baktığımızda yıllarını yaylada geçirmiş olan insanların uzun ömürlü olduğunu görürüz . Çünkü orada yaşayanlar temiz hava almakta ve doğal yaşamın içinde yaşamaktadır . Aladağlarımız , Anzer yaylamız , Çamlıyaylamız , Tekir yaylamız , Uzungöl yaylamız gibi daha nice yaylalarımız yaşanılacak , hayatın  zevkini çıkaracağımız yerlerden bazılarıdır.  Yaylalarımızda çok farklı doğal güzellikler de bulunur . Bu doğal güzellikleri görebilmek amacıyla , bu güzel yaylalara gelebilmek için her yıl binlerce turist  akın eder ve buraları gezip ülkelerine döner . Türkiye yayla çeşitliliği bakımından zengin bir ülkedir . Çünkü birçok yaylamız vardır . İnsanlar yaz gelince her hafta sonu kendilerine  yakın olan yaylalara gider ve orada ailece birlikte eğlenip evlerine dönerler . Yaylalarda ayrıca spor etkinlikleri yapılır , çeşitli şenlikler yapılır , sanatçılar gelir , konserler verilir , mangallar yakılır ve daha birçok faaliyet yapılır . Yaylalar bizim kültürümüzün , gelenek ve göreneklerimizin bir parçasıdır .

Onun için bu doğal güzelliklerimizin değerini bilmeliyiz . Yaylalarımızı kirletmemeliyiz . Yediğimiz  yemeklerin , içtiğimiz içeceklerin çöpünü oralara bırakmamalıyız . Oraların doğal dengesini bozmamalıyız . Devlet bozuk olan yayla yollarını yapmalı ve bu doğal güzellikleri her insanın görmesi sağlanmalıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme