Saygı Sevgiyi Doğurur Konulu Münazara Yazınız .


Saygı Sevgiyi Doğurur Konulu Münazara Yazınız .

İnsanların sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri için , barış ve hoşgörü  içinde yaşamaları için en önemli olan unsur saygının var olmasıdır . Saygı olmadan sevgi olmaz . Bunun için   ilk olarak saygı var olmalıdır .  Saygı olsun ki sevgi zaten kendiliğinden ortaya çıkar . Saygının sevgiyi doğurduğuna kanıt olarak şu örneği verebiliriz . Örneğin ; görücü usulü ile evlenmiş olan eşler arasında  herhangi bir sevgi ve beğeni olmayabilir .

Evlendikten sonra ise eşler birbirlerine o kadar saygılı davranmışlardır ki bu saygı ortamından sevgi ortaya çıkmış ve eşler birbirlerine daha çok bağlanmaya başlamışlardır ve birbirlerine sonradan aşık olmuşlardır . Böyle durumlar çoktur çevremizde . Bir başka örnek ise şunu verebiliriz : İş yerine birbirinden hiç haz almayan , bir birini sevmeyen iki arkadaş olsun . Bu iki kişi iş arkadaşı olduğu için birbirleri ile konuşmak zorundadırlar . Her ne kadar başta birbirlerini sevmeseler de bir birlerine saygı duydukları zaman , aralarındaki ilişki zamanla dostluğa dönüşebilir ve arkadaşlar arasında sevgi daim olabilir . Yani saygılı davranışlarda bulunmak her zaman sevgiyi ortaya çıkarır ve sevgi  daim olur .

Belki başlarda sevmediğimiz insanlar onlara duyduğumuz saygı sonucunda bize daha iyi davranabilir ve biz de bu durmadan memnun oluruz ve arkadaşlarımıza karşı , çevremizdeki sevmediğimiz kişilere karşı daha yumuşak ve daha sevecen olabiliriz .

1 yorum:

Deneme