Sabır İle İlgili Bir Öykü Yazınız .


Sabır İle İlgili Bir Öykü Yazınız .

Günlerden bir kış günüydü .  Erdem Bey   bu kış gününde aileme işten çıkarıldığımı nasıl söyleyeceğim diyerek üzülmeye başlamış ve yola koyulmuştu . Akşam araba ile eve geldiğinde Erdem Bey'in eşi Makbule Hanım  kendisine ne olduğunu sormuş o da biraz hasta olduğunu söyleyerek eşini üzmek istememişti . Erdem Bey  patronun hiç bir suçu ve günahı olmadan kendisine iftira attığını ve işten attığını düşündükçe  içten içe ağlamaya başlamıştı . Patron herkesin içinde Erdem Bey'e iftira atmış, onunla bir de dalga geçmiş ve onu işten atmıştı . Diğer iş arkadaşları da Erdem Bey'e atılan bu iftira karşısında sessiz kalmış ve  işlerinden atılmamak için susmuşlardı . Oysa bilmezler miydi Erdem Bey'i hiç ?

Erdem Bey hiç  hırsızlık yapar mıydı ?  Hiç para çalar mıydı ? O öyle biri değildi . Onu iş arkadaşları bile her zaman dürüst ve güvenilir olarak bilirdi . Ama o an hepsi sessiz kalmışlar ve haksızlık karşısında susarak büyük bir erdemsizlik yapmışlardı . Ama  Erdem Bey asıl hırsızın patronun oğlu Murat olduğunu biliyor ve bunu patrona söylediği halde patron ona inanmamıştı . Çünkü kendi oğlunu savunuyordu . Patron Erdem Bey'e aşağılayıcı bir şekilde konuşma yapmış ve ona herkesin içinde büyük bir kahkaha atarak defol diyerek bağırmış ve onu kovmuştu . Erdem Bey bunları düşünürken bir anda ağlamaya başladı ve gözlerinden damla damla inen yaşa hakim olamıyordu .  Ama sabredecekti . Çünkü o bugünlerin geçeceğini biliyor ve iyi günlerin geleceğini umuyordu . Çünkü sabırla koruk helva olurdu . Sabredecek ve mutluluğu yakalayacaktı .Derken içeri eşi Makbule Hanım  girdi . Sevdiği adamın , o dürüst  , o güvenilir o masum yüzlü koca adamın bir çocuk gibi ağladığını duyunca hemen yanına geldi ve ona neden ağladığını sordu . Erdem  Bey olan biten her şeyi eşine anlattı ve kış ortasında işsiz kaldık dedi . Eşi Makbule Hanım onu teselli etti ve ondan başka hiçbir şeyin değerli olmadığını söyleyerek eşine destek oldu .

Gel zaman git zaman Erdem Bey yeni bir iş buldu ve işinde yükselerek müdür oldu . Sabretmişti çünkü ve başarıya ulaşmıştı . Bir gün gazete okurken eski iş yeri sahibinin fabrikasının iflas ettiğini okudu ve yıllar önceki o yaşadığı anlar aklına geldi .  Kendisine iftira attığını bir de durumuna gülerek onu kovduğu anları hatırladı . Bak  Allah'ın işine sen dedi içinden . Derken iki saat sonra iş yerine bir adam geldi ve Erdem Bey'den iş istedi. Erdem Bey bu kişinin patronu olduğunu anladı ama onun yaptığının aynısını yapmadı . Ona çay ısmarladı ve iş verdi . Erdem Bey git gide daha da yükseldi ve  çalıştığı iş yerinin ortağı oldu . İleride mutlu bir hayatı oldu . Sabır ile her şey başarıya ulaşmıştı ve Erdem Bey mutlu olmuştu .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme