Müzik Dünyanın Evrensel Dilidir Konulu Hikaye Yazınız .


Müzik Dünyanın Evrensel Dilidir Konulu Hikaye Yazınız .

Zeynep sabah okula gitmek için kalkmış ve kahvaltısını yapmıştı . Annesi  Fatma Hanım Zeynep'e neden bu kadar heyecanlı olduğunu sormuştu . Zeynep ise bugün okulda  savaş içinde olan çocuklar ile ilgili yazdığı bir şiiri okuyacağını söylemişti . Annesi ise ona  aferin demişti. Zeynep evden çıkıp okula geldi.  Zil çaldı ve tüm öğrenciler  içeri girdi. Öğretmen geldi ve tüm öğrenciler öğretmeni selamladı. Öğretmen hadi bakalım çocuklar şiirlerinizi okuyun dediğinde Zeynep'in gözleri parlamış ve çok sevinmişti.

Arkadaşları şiirlerini okumuş ve sıra Zeynep'e gelmişti. Zeynep yazdığı şiirini duygu bir dolu bir dille okumuş ve arkadaşları ve öğretmeni ağlamıştı. Zeynep de şiiri okuduktan sonra çok duygulanmıştı . Öğretmen daha sonra  sınıftaki diğer öğrenciler ile birlikte en güzel şiirin Zeynep'e ait olduğunu söylediler ve Zeynep mutluluktan havalar uçmuştu. Daha sonra öğretmen  23 Nisan'da yapılacak olan etkinlikler ile ilgili konuşmaya başladı. Bu arada Zeynep'in aklına güzel bir fikir geldi ve bunu öğretmenine teneffüs arasında söyledi. Zeynep öğretmenine öğretmenim bu şiiri şarkı olarak da söyleyebilir ve 23 Nisan'da tüm dünya çocuklarını mutlu edebilirim demişti. Öğretmen de bunun harika bir fikir olduğunu söyleyip Zeynep'e aferin dedi. Daha sonra 23 Nisan günü yaklaştı ve Zeynep o gün şiirini şarkı şeklinde söyledi . Tüm çocuklar duygulandı ve alkışlar içinde Zeynep'e güzel güzel baktılar. Daha sonra Zeynep'in bu şiirini bir İngiliz çocuk ben de bunu İngilizce olarak söyleyebilir miyim diyerek Zeynep'ten rica etti.

Zeynep de elbette dedi ve çok mutlu oldu . Daha sonra o yabancı çocuk şiiri bu defa şarkı olarak İngilizce söyledi ve çocuklar bu İngiliz çocuğu da alkışladı. Böylece duyguların aslında evrensel olduğu , insanlığın, sevginin, müziğin evrensel olduğu ortaya çıktı . O gün herkes çok mutlu oldu ve o günün en utlu olanı ise Zeynep ve öğretmeniydi .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme