Bir İnsanın Karakteri Onun Kaderidir Hakkında Kompozisyon Yazınız .


Bir İnsanın Karakteri Onun Kaderidir Hakkında Kompozisyon Yazınız .

Bir insanın  kendine özgü yapısına , onu başkalarından ayıran temel belirti ve kişinin davranış  biçimlerini belirleyen üstün ana özelliğine karakter denir . Yani karakter kişinin kendine özgü özellikleridir diyebiliriz  . Kişi karakterini belirleyen olan şey ise o kişinin yaşadığı , büyüdüğü çevre ve kişinin kendi şahsi özellikleridir .

Kişi iyi bir karaktere sahip olursa her zaman güvenilir olur . Böyle güvenilir kişiler toplum tarafından çok sevilir ve sayılır . O kişiden asla kötülük beklenmez . Çünkü o kişi karakterli , ahlaklı , erdemli bir kişidir. Karakterli insanların yaşamı da iyi olur , kötü işlere bulaşmaz , yalan söylemez , hayatını dürüst bir şekilde yaşamaya çalışır . Karakteri iyi olmayan kişi ise güvenilir olmayan kişilerdir . Böyle kişiler de yine kendi iradeleri ile ve yaşadığı çevrenin olumsuz etkisi ile güvenilir olmayan bir kişiye dönüşür . Güvenilir olmayan , karakter sahibi olmayan kişiler de  toplum tarafından sevilmez . Karaktersiz kişiler yalan söyler, başkalarına iftira atar, olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterir ve  tüm bunları yaparak da kendi kaderini belirler . Böyle kişiler hayatta mutlu olmazlar ve çevrelerinde de ona yardım edebilecek , onu sevebilecek kimse kalmaz .

Bunun için her zaman karakterli olmalı , güzel ahlaklı olmalıdır . Kaderimizi kendi ellerimizle belirleriz : İyi şeyler yaparsak sonumuz da iyi olur, kötü şeyler yaparsak sonumuz da kötü olabilir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme