Bayrak , Bayram , Atatürk Ve Çocuk Kelimelerinden Oluşan Bir Hikaye Yazınız .


Bayrak , Bayram , Atatürk Ve Çocuk Kelimelerinden Oluşan Bir Hikaye Yazınız .

Ben ve kardeşlerim  sabah erkenden kalkıp okula gittik . Okulda öğretmen bizlere haftaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu söyledi . Bu bayramı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk biz çocuklara hediye etmiş . Öğretmen " Bu bayram sizin çocuklar " dediğinde dünyalar benim olmuştu . Bayramdı ya hani .  Haftaya  olacak bayramımız için çeşitli hazırlıklara şimdiden başlamıştık okulca . Okul çıkışı eve gittim ve anneme şunu söyledim : Anneciğim haftaya bizim bayramımız var dediğimde annem de gülerek evet tabi ki bizler geleceğiz bayramınıza yavrum diyerek başımı okşadı ve beni öptü . 23 Nisan günü geldiğinde arkadaşlarımla birlikte çok heyecanlıydık . Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar ile tanışacağız ve onlarla da arkadaş olacaktık . Böylece ülkelerimiz hakkında da bilgi sahibi olunacaktı .

O gün geldiğinde ilk olarak Ulu Önderimize saygı duruşu için bir dakika saygı duruşunda bulunduk . Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve biz elimizdeki ay yıldızlı Türk bayrağı ile bu coşkulu günü kutlamaya başladık . Önce öğretmenlerimiz konuşma yaptı daha sonra şiirler okundu ve gösteriler düzenlendi . Daha sonra çeşitli ülkelerden gelen çocukların gösterilerini izledik ve şarkılar söylendi , Ulu Öndere yazılan övgü dolu şiirler okundu ve çok mutlu bir bayram geçirdik . Bayram bittikten sonra evlerimize dağılmaya başladık . Ailem ile birlikte eve doğru giderken yolda ben yaşlarındaki bir çocuk bir köşeye oturmuş ağlıyordu . Bu çocuk Suriyeli bir çocuktu . Neden ağlıyorsun diye  hemen yanına koştum . Bizim bayramımız yok , sizin ne güzel bayramınız var. Sizin Mustafa Kemal'iniz var dedi . Çok duygulandım ve iyi ki de bu dünyaya Mustafa Kemal gibi büyük bir lider gelmiş diye geçirdim o an içimden . Daha sonra çocuğa yaklaştım ve bu bayram tüm dünya çocuklarının sakın üzülme dedim ve ona sarıldım . Ona sarılır sarılmaz çocuk ağlamaya başladı ve babamı, dedemi, ve diğer yakınlarımı Suriye'deki savaşta kaybettim dedi . Ben de ona üzülme  zalimler cezasını elbet bir gün çekecek dedim . Daha sonra çocuk bana şunu söyledi. Ülkenizin, Mustafa Kemal'in değerini bilin . Bayrağınız değerini bilin ve her zaman  güçlü bir ülke olun ki mazlum milletleri koruyun dedi . Ben de büyük bir gururla ona sarıldım .

Daha sonra ailem ile birlikte o çocuğun ailesini de alarak lokantaya gittik ve orada yemek yedik. Babam Suriyeli çocuğa 23 Nisan hakkında kısa bir bilgi verdi . Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal'in çok büyük bir lider, komutan olduğunu söyledi . O gün çok güzel geçti . Yaşasın Mustafa Kemal , hiç bitmesin çocukların çocuk bayramı . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme