Aileler Kitap Seçimine Müdahale Etmeli Konulu Münazara Yazınız .


Aileler Kitap Seçimine Müdahale Etmeli Konulu Münazara Yazınız .

Kitap okumak  insanı , insanlığı geliştiren bir  etkinliktir . Bunun için her birey mutlaka her gün  belli süre kitap okumalı ve kendisini geliştirmeye çalışmalıdır . Özellikle de çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda  kazandırılmalıdır . Aileler çocukların hangi kitabı okuyacağını , hangi kitabın çocukları için faydalı olacağına karar vermelidir . Çünkü çocuğunu en iyi tanıyan kişiler onlardır . Bunun için ailelerin mutlaka çocukların kitap seçimine müdahale etmesi gerekir .

Çocuk henüz çok gelişmediği için  kendisi için hangi tür kitapların faydalı olup olmadığını bilemez . Anne ve baba ise çocuklarını iyi bildiği  için onlara bu konuda yardımcı olur . Çocuğa uygun kitaplar alırlar ve çocuklar bu kitapları okuyarak daha çok gelişir ve daha çok ilerler . Aile çocuğuna onun sevebileceği kitabı alır ve çocuğun mutlu olmasını sağlar . Yani bir bakıma çocuğa büyük yardımcı olmuş olur . Böylece çocuk ailesi sayesinde farklı tür kitapları okur ve  farklı bilgilere sahip olur . Bunun için  çocuklara mutlaka ailesi kitap seçiminde yardım etmeli ve onlara yeni bilgiler kazandırabilmelidir .

Çocuğun kendi seçtiği kitap belki hep aynı türden kitaplar olur ve çocuk hep  aynı bilgileri tekrar etmiş olur . Oysa ailesi ona farklı kitaplar seçer ve çocuk da daha bilgli ve daha çalışkan olur . Bunun  için aile mutlaka çocuğa kitap seçiminde müdahale edebilmelidir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme