23 Nisanı Niçin Kutluyoruz? Kompozisyon


23 Nisanı Niçin Kutluyoruz? Kompozisyon

Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve artık yönetime halk egemen olmuştur . Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi kurucu ve olağanüstü bir meclistir . Bu mecliste her kesimden kişi görevde bulunmuştur . ( Memur, aydın , çiftçi vb . )  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günün aynı zamanda çocuklara armağan edilmesi gerektiğini düşünmüştür . Bunun için bugün sadece halkın egemen olduğu bir gün olmakla kalmayıp aynı zamanda çocuk bayramı ilan edilmiştir . Bundan dolayı da bugüne 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı denilmiştir .

23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramında çocuklar eğlenmekte , okulda çeşitli hazırlıklar yapılmakta , sınıflar Türk bayrakları ve balonlar ile süslenmekte , dünya çocuklarının posterleri olmakta , Mustafa Kemal'in resimleri olmaktadır . 23 Nisan günü öğretmenler ve öğrenciler konuşmalar  yapar , şiirler , kompozisyonlar okunur. Çocukların hazırladıkları gösteriler , şenlikler , yarışlar yapılır . Dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklar ile bizim çocuklarımız kaynaşır ve böylece farklı kültürler birbirleri ile kaynaşmış ve bütünleşmiş olurlar . Hiçbir ülkenin lideri ülkesinin çocuklarına bizim liderimiz olan Gazi Mustafa Kemal gibi bayram armağan etmemiştir . Onun için de dünya çocukları da bizim bu bayramımıza gelmekte ve daha sonra ülkelerine mutlu bir şekilde dönmektedirler .

Çocuklarımıza bu güzel bayramı, bu birleştirici bayramı hediye eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve vatan için hayatını feda etmiş tüm insanımıza , şehitlerimize , askerlerimize Yüce Allah'tan rahmet dilerim . Işıklar içinde, nurlar içinde uyuyun güzel ülkemizin güzel insanları. Yaşasın 23 Nisan , Yaşasın Cumhuriyet .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme