23 Nisan İle İlgili Bir Anınızı Yazınız .


23 Nisan İle İlgili   Bir Anınızı Yazınız .

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  yakın bir zamanda olacağı için çok heyecanlı ve çok mutluydum .  Önceden öğretmenimiz ile birlikte hazırlıklarımız yapmış ve bugünü dört gözle bekliyordum . Derken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geldi . İlk olarak okulumuzdaki etkinlikler yapıldıktan sonra öğretmenimiz bizi dünya çocuklarının olduğu Bursa'daki şenliklere götürdü . Mutluluktan yerimde duramıyordum çünkü birçok yabancı çocukları görecektim ve orada eğlenceli bir vakit geçirecektim . Biz oraya gittiğimizde şenlikler başlamıştı . Her ülkeden gelen çocuklar harika gösteriler yapıyorlar , kendi dillerinde şarkılar söylüyorlardı .

Birçok yabancı arkadaşım , kardeşim oldu diye çok mutlu olmuştum . Eğlenmeye devam ediyorduk . Bir ara gözüm  benim yaşlarımda bir kız çocuğuna takıldı . Benim yaşlarımda olan bu kız çocuğu kenarda şenlikleri seyrediyor ve sessiz bir şekilde ağlıyordu . Hemen onun yanına gittim . Ona neden ağladığını  sorduğumda o benim dilimi  anlamamıştı . Ama ailem  bana küçük yaşlarda İngilizceyi öğrettiği için  o ağlayan kızla konuşmaya başladım . Onu buraya İngiltere Hükumeti yollamış şenliklerden dolayı . Kız bana anne ve babasını yakın bir zamanda kaybettiğini ve kendini yalnız hissetiğini söyledi . Böyle güzel bir bayramda herkesin annesi ve babası yanında ama benimkiler yok cennete gittiler diyerek ağlamaya başladı . Ben ise hemen ona sarıldım ve onu teselli etmeye çalıştım. O bana sizin koca bir lideriniz varmış Adı Mustafa Kemalmiş size bu bayramı hediye etmiş dedi . Ben de o evet Türk Milletinin kahramanıdır diyerek gururlandım . Daha sonra yabancı olan bu kız çocuğunu öğretmenimin yanına getirdim . Öğretmenim de onunla konuştu ve ona sarıldı . Artık üzülmemesi gerektiğini ve buradaki bütün anne ve babaların onun annesi ve babası olduğunu söyleyerek onu teselli etti . Daha sonra öğretmenimiz o kızı da yanına alarak ve oradaki yetkililerden izin alarak bizi yemeğe götürdü . Hep birlikte yemek yedik, lunaparka gittik .

O gün çok güzel ve mutlu bir gün olmuştu benim için  ve o kız arkadaşım için. Daha sonra öğretmenim o arkadaşımızı aldığı yere götürdü ve bizleri de evimize gönderdi . Böylece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramım da çok güzel geçmiş oldu .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme