Oyunun Çocuklar İçin Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Oyunun Çocuklar İçin Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Çocuklar için oyun oynamak  , çok eğlenceli bir şeydir . Oyun oynayan çocuklar sadece eğlenmekle kalmazlar . Aynı zamanda zihinsel sosyal ve psikomotor becerilerinde de olumlu yönde gelişmeler sağlanır . Çocuklar oyun oynarken kendilerini daha iyi ifade edebilirler . Duygularını ve düşüncelerini  karşı tarafa iyi bir şekilde ifade  ederek oynadıkları oyundan zevk alırlar . Oyun sayesinde çocukların problem çözme yeteneği gelişir , rol yapabildiği için  başkalarının duygu ve düşüncelerini anlar , empati kurma becerisi gelişir . Bunun için tüm çocukların mutlaka oyunlar oynaması gerekir .

Çocuğun zeka gelişimine büyük katkı sağlayan  eğitsel oyunlar da oynanmalıdır .  Çocuklar günün belli saatlerinde oyunlar oynamalıdır . Çocukların  yanında yetişkinlerde onlara eşlik etmeli ve  böylece oyun sırasında çocuklarını daha iyi tanıyabilmelidir . Biz yetişkinler de çocuklarımızla oyun oynarken onlar ile aramızdaki iletişim daha da güzelleşir ve ilişkilerimiz daha olumlu olur .  Oyun oynamak çocukların zihinsel gelişimine de büyük katkı sağlar . Çocuk oyun sırasında yeni kelimeler kullanmaya başlar , kelimeleri cümle içinde nasıl kullanması gerektiğini bilir . Bu şekilde de duygu ve düşüncelerini daha iyi ifade edebilme becerisine sahip olur . Oyun oynamak çocuğun fiziksel gelişimini ise şöyle etkiler : Çocuklar oyun oynayarak içlerinde biriktirmiş oldukları enerjiyi dışa çıkarırlar . Hoplama , zıplama , atlama gibi hareketler yaparak dengede kalmayı bilirler . Bu sayede çocuklarda de denge, hız, esneklik, dikkat gibi beceriler gelişir . Çocukların sosyal olmasında oyunların büyük bir önemi vardır . İçe kapanık bir çocuğunuz varsa onunla mutlaka oyun oynamalı ve onun duygu ve düşüncelerini dışa vurmasını sağlamalısınız .  Oyun sayesinde çocuğun kaba ve ince motor becerileri de gelişir . Çocuklar oyun oynayarak öğrenirler , keşfederler . Oyun sayesinde birçok beceriye sahip olurlar . Olaylara farklı açıdan bakmayı bilirler , hoşgörülü olmayı bilirler ,  neye üzülüp  neye sevindikleri ortaya çıkar ve daha birçok olumlu gelişme sağlanır .

Bunun için her çocuk oyun oynamalı ve oyun oynama zevkinden mahrum kalmamalıdır . Çocukların gelişmesi için mutlaka çeşitli oyunlar oynanmalı ve onları topluma sağlıklı bir şekilde kazandırmalıyız .

6 yorum:

Deneme