Herhangi Bir Buluşun İnsanlığa Sağladığı Faydaları Kompozisyon Olarak Yazınız .


Herhangi Bir Buluşun İnsanlığa Sağladığı Faydaları Kompozisyon Olarak Yazınız .

Buluşlar ihtiyaçtan ve meraktan ortaya çıkmıştır . İnsanların yaşamlarını daha güzel geçirebilmeleri için , ekonomik anlamda tasarruf sağlanabilmeleri amacıyla , işlerin iyi bir şekilde yapılabilmesi gibi nedenlerle buluşlar yapılmıştır . Yapılan buluşlar hem insanlığa faydalı olmuştur hem de ülke ekonomisine katkı sağlamıştır . Elektriğin icadı ile insanlar aydınlığa kavuşmuştur . Elektrik günlük hayatımızda bizlere çok yarar sağlamaktadır . Akşam olunca evler aydınlanmış , insanlar akşam da çalışmaya başlamış , öğrenciler akşam da derslerine çalışmaya başlamışlardır .

Elektrik sayesinde günlük hayatımız daha da kolaylaşmıştır . Elektiğin icadı ile diğer icatlar da peş peşe gelmiştir . Çamaşır ve bulaşık makinesi , televizyon , telefon , buzdolabı , saç kurutma makinesi , internet vb. hepsi  elektrik sayesinde kullanılmaya başlanmıştır . Tüm bunlar da hayatımızı daha kolaylaştırmış , zamandan tasarruf yapmamızı sağlamıştır . İnternet sayesinde her türlü haberden anında bilgi sahibi olmaya başladık , internet aracılığı ile alışverişlerimizi yapar hale geldik ,  çok uzaktaki yakınlarımızla görüntülü konuşmaya başladık vb.  Uçağın yapılması ile insanlar çok uzun yerlere gitme ihtiyacını da gerçekleştirmişlerdir . Buluşlar insanlığa fayda sağlamış ve hayatımıza renk katmıştır . Bizler de Türkiye Cumhuriyeti’nin birer vatandaşı olarak çeşitli buluşlar yapmaya çalışmalıyız ve bilim ve teknolojiye önem vermeliyiz .

Başka ülkelerin yaptığını , icat ettiğini kullanmak yerine kendimiz de yeni icatlar ve buluşlar yapmalıyız ve gelişmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme