Hayalimdeki Türkiye Konulu Kompozisyon Yazınız .


Hayalimdeki Türkiye Konulu Kompozisyon Yazınız .

Ülkesini seven her  insan  gibi ben de vatanımın , ülkemin  gelişmesini ve dünyanın süper gücü haline gelmesini isterim  . Hayalimdeki Türkiye'nin şu şekilde olmasını isterdim : Türkiye'nin her alanda gelişmesini isterdim . Eğitim sisteminde sürekli değişiklikler yapılmamasını isterdim . Sürekli sınavlar yapmak yerine , insanların yeteneklerine göre bir iş bulmalarını isterdim . Üniversite bitirmiş fakat atanamamış binlerce  öğretmenin , mühendisin , avukatın , işletmecinin vb. diğer mesleklerdeki nitelikli insanların atanmalarını isterdim .

İş bulamayıp da çeşitli sorunlar yaşayan insanların sorunlarının çözülmesini isterdim . Ülkemi tehdit eden ve iç ve dış terör örgütlerinin  yok olmasını isterdim . Ülkemin çok gelişmiş bir ülke olmasını isterdim . Ülkemizin insanlarının bilinçli , eğitimli  kişiler olmalarını isterdim . Her insanın kitap okuması için , ülkemin her yerinde kütüphaneler olmasını isterdim . Eğitim ve öğretimin daha kaliteli verilmesini isterdim . Ülkemin her alanda gelişmiş bir ülke olmasını isterdim . Sağlık alanında , sosyal alanda , ekonomik anlamda vb. her alanda insanların ihtiyaçlarının giderilmesini isterdim . Bilim ve teknolojide ilerlemiş bir ülke olmasını isterdim . Ülkemdeki her insanın sorgulayan , eleştirel düşünme becerisine sahip , bilime önem veren insanlar olmasını isterdim . Ülkemin her yerinin cennet gibi tertemiz olmasını isterdim . Ülkemde çevre kirliliği gibi bir kavramın olmamasını isterdim .

Çevre temizliği konusunda insanların bilinçli olmasını isterdim . Uluslararası çeşitli sporların , etkinliklerin her yıl benim ülkemde yapılmasını isterdim . Hiç kimsenin haksızlığa uğramamasını isterdim ve daha birçok şey isterdim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme