Gençlerden Geleceğe Mektup Yazınız


Gençlerden Geleceğe Mektup Yazınız

Sevgili Gençliğim, Sevgili Gençler !
Şu anda yaşımız çok genç ve vatandaş olarak ülkemiz için  üzerimize düşen sorumluluklar olduğunu hepimiz biliyoruz .  Daha çok genciz . Yaşımız 18, 19 , 20 vb. Geleceğimizde bizleri neler bekliyor , bunları belki kestiremeyiz fakat geleceğimiz için iyi işler yapabiliriz . Geleceğimizin daha iyi olması için, ülkemizin daha gelişmiş ve daha kalkınmış bir ülke olması için yapacağımız tek ve en önemli şey elbette çok ama çok çalışmak olacaktır . Çünkü ancak ve ancak çalışarak geleceğimize sağlam temeller atabiliriz . Bizler gençler olarak vatanını , milletini seven , diline , dinine , kültürel değerlerine sahip çıkan ,insanları  inançları  konusunda özgür kılan , Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak vatanı için hizmet den birer  fedakarlar olmalıyız . 

Ülkemiz şu anda çok zor bir süreçten geçmektedir . İç ve dış terör örgütleri ülkemizi yok etmeye çalışmakta ,  sınırımıza  terör örgütleri girmekte ve vatanımızı, birliğimizi ve dirliğimizi bölmeye çalışmaktadır . Şu anda Afrin'de operasyona katılan binlerce askerimiz , binlerce gencimiz bu vatan  için , bu kutsal topraklar  için canını vermeye gitmiştir . Ölümü düğün olarak karşılamıştır bizim askerlerimiz , nice yiğitlerimiz , nice şehitlerimiz . Bizler de gençler olarak ülkemizin birliğinin ve dirliğinin daim olması için hiç durmadan ilim ve fen yolunda ilerlemeliyiz . Ülkemiz tehdit eden her türlü terör örgütlerine , bu terör örgütüne silah yardımı yapan her türlü dış ülkelere karşı tepkimiz ancak çalışarak ve ilerleyerek gösterebiliriz . Sevgili Gençliğim , Sevgili Gençler ! Ülke olarak sanayide , eğitimde , ticarette , idari alanda , ekonomide vb . alanlarda  gelecekte süper güç olmamız gerekir . Gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye Cumhuriyeti bırakabilmek için  gençler olarak sorumluluk almalıyız . Taşın altına elimizi koymalıyız ve geleceğimizi  karartmamalıyız . Nasıl ki gelişmiş ülkeler uzaya çıkıyor , icatlar , buluşlar yapıyorsa işte Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleri de  bu alanlarda ilerlemeli , icatlar keşifler yapılmalıdır . Gelecekte daha iyi , daha güçlü bir ülke olmamız için milletçe el ele ilim yolunda ilerlemeliyiz .

Gençler sakın ola tembelliğe ve yeise kapılmayın ! Çünkü bu ülkeyi kurtaracak ve geliştirecek olan , ancak sizlersiniz . Sorgulayan , eleştiren , araştıran , idrak edebilen, yaratıcı olan gençler gerek bize . Çünkü gelecek bunu ister .  Bütün bunları yapacak olan gençler ve onların  sağlam yürekleridir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme