Ben Ezelden Beridir Hür Yaşadım , Hür Yaşarım . Hangi Çılgın Bana Zincir Vuracakmış Şaşarım . İstiklal Marşında Geçen Bu Sözler İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Ben Ezelden Beridir Hür Yaşadım , Hür Yaşarım . Hangi Çılgın Bana Zincir Vuracakmış Şaşarım . İstiklal Marşında Geçen Bu  Sözler  İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Milletinin  Kurtuluş Savaşı'nda yaşadıklarına şahit olan üstat Mehmet Akif Ersoy  ,herhangi bir beklenti içinde olmadan Milli Marşımız olan İstiklal Marşını yazmıştır . Yukarıdaki dizede anlatılmak isteten ise şunlardır : Türk Milleti'nin geçmişten beri özgürlüğüne , hürriyetine ne kadar düşkün olduğunu  anlatmıştır bu dizeler . Bizim milletimiz her zaman özgürlük ruhu içinde hareket etmiş ve baskıya , manda ve himayeye asla boyun eğmemiştir . Manda ve himaye altında yaşamaktansa ölmeyi tercih  etmiştir milletimiz .

Türk Milleti her zaman özgürdür ve özgür kalmaya da devam edecektir . Hiçbir düşman kuvvet bu özgürlüğümüzden bizi asla alıkoyamayacaklardır .Geçmişimize şöyle bir baktığımızda yıkılan bir Türk Devleti'nin yerine çok geçmeden hemen bir yenisi kurulmuştur .Çünkü bizim damarlarımız özgürlük ruhu ile beslenmektedir . Çünkü biz hür doğduk anamızdan , yine hür öleceğiz .  Türk Milleti'ne hiç kimse zincir vuramaz , bizi kimse yok edemez . Çünkü biz onları iman gücümüz ile boğarız . Bizi himayesi altına almak isteyecek olan ülkelere de asla teslim olmayız . Manda ve himaye altında yaşamaktansa onurumuz ile , namusumuz ile ölmeyi tercih ederiz . Özgürlük gidince ne din kalır  ne dil kalır ne de kültürel değerler kalır .   Özgürlüğümüzün yok olmaması için , her zaman çalışmaya ve ilerlemeye devam etmeliyiz .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün de dediği gibi İlim ve fen nerede ise onu oradan almalıyız . O ilim ve fenni her bireyimize öğretmeliyiz . İşte tüm bunları yaparsak hiç bir kuvvet bizi yok edemez , mandası yapamaz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme