Türkçeyi Doğru Kullanmak Neden Önemlidir ? Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Türkçeyi Doğru Kullanmak Neden Önemlidir ? Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Türk dili dilller arasında çok büyük  öneme sahip olan değerli bir dildir. Dilimizin inceliklerini öğrenmeli ve dilimizin kurallarına göre hareket etmeliyiz. Türkçeyi doğru kullanmak  bizim için çok önemlidir. Eğer ki dilimizi doğru bir şekilde kullanmazsak , dilimiz zamanla yozlaşmaya başlar ve dilimize giren saçma sapan kelimeler Türk dilindeki zenginlikleri yok etmeye başlar. Dil bir milletin aynasıdır,  benliğidir,  bir milletin kültürüdür. Dil kültürün nesillerden nesillere aktarıcısıdır. Bunun için bu kıymetli Türkçemizin değerini bilmeliyiz ve onu çok iyi kullanmalıyız. Eğerki dilimiz doğru bir şekilde kullanmazsak bunun acısını da yine biz çekeriz .

Dil bir milletin yansıması, o milleti diğer milletlerden ayıran en önemli ögelerden biridir. Dil ekmek gibi, su gibi, nefes alma gibi bir şeydir. Hele ki dilimizi doğru kullanmak ise bizi unutturmayacak, değerlerimizi unutturmayacak bizi biz yapacak en önemli kültür unsurudur. Dilimizi doğru kullanmak ve onu iyi anlamak kişiler arasındaki etkileşimin de anlamlı olmasını sağlar. Yani etkileşim ve iletişim dil sayesinde, dili doğru kullanmak sayesinde olur. Duygularımızı ifade ederken, düşüncelerimiz ifade ederken bunu en güzel şekilde yapmaya çalışırken bize yardımcı olacak en güzel  şey de muhakkak dilimiz olacaktır. Dili doğru kullanarak karşımızdaki kişiyi daha iyi anlayacak ya da derdimizi karşımızdaki kişiye daha düzgün anlatabileceğiz. İşte tüm bunlar için Türkçeyi doğru kullanmak, iyi anlamak çok önemlidir. Türkçeyi doğru bir şekilde kullanmadığımız vakit dilde oluşacak olan kirlenme  ne yazık ki milli kültür yapımıza da zarar verecektir.  Bu zarar sonucunda ise gelecek nesiller de dilini nasıl kullanacağını bilemeyecek ve dilimiz kaybolmaya mahkum kalacaktır. İşte  tüm bu olumsuzlukların yaşanmaması için mutlaka dilimize sahip çıkmalıyız. Dili doğru kullanmak için  kelimelerdeki sesleri doğru bir şekilde telaffuz etmeliyiz, açıklamalıyız,  dilimizdeki vurgu ve tonlamalara dikkat etmeliyiz.


Bizi biz yapan Türk dilini zenginleştirmeliyiz ve onu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi dünya dilleri arasına girdirmeliyiz. Yani dilimizi çok zengin bir dil haline getirmeli ve böylece kültürümüze de sahip çıkmalıyız. İşte o zaman biz oluruz, Türkiye Cumhuriyeti oluruz, Türk Milleti oluruz ve Türk Diline sahip çıkarız. 

2 yorum:

  1. 2. paragrafın 12. satırında Türkçeyi yerine Türkeyi yazmışsınız. Düzeltmenizi rica ederim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler yazım yanlışımız düzeltildi.

    YanıtlaSil

Deneme