Merak İle İlgili Deneme Yazınız

Merak İle İlgili Deneme Yazınız

Merak insanın doğasında olan bir eylemdir . Çünkü insan doğduğu andan itibaren merak etmeye başlar . Küçücük bir bebek bile belli bir aya geldiğinde çevresinde ne olduğunu araştırmaya başlar ve bütün her şeyi  merak eder . Merak etmek insanı öğrenmek istediği  konular hakkında bilgilendiren bir eylemdir . İnsan merak ettiği şeyleri öğrenmek için ise çeşitli icatlar ve buluşlar yapmalıdırlar . Ancak böylece merak duygumuzu giderebiliriz . Merak duygusundan yoksun olan bir birey kendini yeterli derece geliştiremez .

İlime ve fenne merak salmayan , araştırmayan , incelemeyen bireyler bir zaman süre beyin olarak sönmeye başlar . Çünkü meraksız olmak kişiyi geriletir . Oysa merak etmek , bilgili olmak , araştırmak kişiyi daha çok geliştirir ve kişinin yaratıcı düşünme becerisine sahip olmasını sağlar . Bunun için içimizdeki merak duygusunu öldürmemeliyiz . Her zaman çok çalışmalı ve ülke olarak , ülkemizin bilime değer veren vatandaşları olarak bize faydalı olan şeyleri merak etmeliyiz , öğrenmeliyiz . Kişi kendini  eğitim alanında ve diğer alanlarda geliştirmek istiyorsa muhakkak içinde merak duygusunu sürdürmelidir . Öğretmenler de okulda öğrencilerin  merak duygusunu uyandıran öğretim yöntem ve teknikleri uygulamalıdır .


Böylece merak edilen konuların cevabın bulunmuş olunur ve kişiler kendilerini daha iyi geliştirme fırsatı bulabilirler . Bunun için meraklı olalım , araştıralım , bir uğraş içinde olalım .

1 yorum:

Deneme