Hayatınızdan Memnun Musunuz ? Ne Tür Hayalleriniz Var ? Konularından Bahsederek Bir Kompozisyon Yazınız .


Hayatınızdan Memnun Musunuz ? Ne Tür Hayalleriniz Var ? Konularından Bahsederek Bir Kompozisyon Yazınız .

İnsan olarak hayatımızdan memnun olduğumuz durumlarda olmadığımız durumlar da vardır .  İnsan olduğumuz için her ne kadar durumumuz iyi de olsa hep daha iyisini isteriz .  Ama ben daha iyisinden çok beni mutlu eden şeyleri daha çok seviyorum . Mesela bana göre bir  yoksul çocuğu sevindirmek kendime marka bir kıyafet almaktan  beni daha çok mutlu eder . Çünkü insanları özellikle de çocukları , yaşlıları mutlu etmek dünyadaki en önemli amacımdır benim . Çünkü ben nefes aldığım sürece insanları mutlu etmek için yaşayacağım . Belki içinizden gülenler olabilir fakat samimi olarak söylüyorum beni bunlar mutlu ediyor . Mesela birine yardım ettiğim zaman o gece mutluluktan uyumam ve içim huzur dolu olur . 

Ben hayatımdan memnun muyum diye kendime sorduğumda şu cevabı alıyorum : Evet hayatımdan memnunum ama bu hayatta daha güzel olanaklar içinde olmak isterdim . Tabi ki şükrediyorum ama bu hayat ile ilgili  hayallerimin de  gerçekleşmesini çok istiyorum. Elbette herkesin geleceği ile ilgili güzel hayalleri, umutları vardır. Benim yanımda ailem olduğu için bir kere bundan dolayı çok mutluyum. Hayallerim ise şunlardır: İlk olarak her zaman iyi insan olmak isterim. Hiç kimseden karşılık beklemeden  insanları sevmek  bence dünyanın en güzel duygusudur. Mesela bunu denemeye çalışıyorum,bu aralar. Eee,  biraz zor oluyor ama çok bağlanmıyorsun insanlara . Öte yandan ise ait olma hissi, arkadaş, eş, dost olması fikri ise insanı bağlıyor bir süre sonra. Ama bu durumdan da kaçamıyorsun , çünkü kaçmak istemiyorsun.  Sevdiğim  kişilerden sadece sevgi ve saygı beklentisi içine giriyorum , herhangi bir maddi çıkar beklemiyorum. Bu da beni daha mutlu ediyor.  İleride olmak istediğim meslek ise iyi  doktor olmak. İyi bir doktor olmak istiyorum, gelen hastalarıma can-ı  gönülden yardım etmek istiyorum. Bir çocuğun hayatını kurtarmak, istiyorum Tabi ki önce Rabbimin de izni olacak . Çünkü hayat veren de odur alan da odur. Ama ben ise bu yolda aracı olmak istiyorum. Küçük bir bebeği hayata döndürmek, yaşlı bir nineyi mutlu etmek ve onu sağlığına kavuşturmak , insanlara, insanlığa faydalı işler yapmak istiyorum. Tıp alanında buluşlar, icatlar gerçekleştirmek ve insanlık adına iyi şeyler bırakmak istiyorum. Örneğin; tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa karşı ilaç bulmak istiyorum  ve insanlığa ışık saçmak istiyorum. Bilgilerimi diğer doktor arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum  ve  arkadaşlarımla iş birliği içinde hiç durmadan bu güzel yolda devam etmek istiyorum. Kendimi mutlu etmek, ailemi, çevremi  mutlu etmek istiyorum .

Değerlerimi yaşamak, ileride çocuklarım olursa onlara da yaşatmak,  kültürümü yaşatmak en büyük arzumdur. Maddi ve manevi kültürel değerlerimi  korumak ve benliğimi hiçbir zaman yitirmemek en büyük hayalimdir. Hayaliniz her ne ise onun gerçek olması dileği ile. Gönlünüz insan sevgisi amaçlarınız insanlığa faydalı olmak olsun, kalın muhabbetle, güzel hayaller ve dostluklar ile.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme