Bir Öğrencinin Kararlarında Ailesi Etkilidir Konulu Münazara Yazınız .


Bir Öğrencinin Kararlarında Ailesi Etkilidir Konulu Münazara Yazınız .

Bir konu hakkında karar alırken  ilk olarak  yakınlarımıza danışırız . Çünkü bizim yanımızda olan , aldığımız kararlar sonucunda neler yaşayacağımızı en iyi bilenler elbette yakınlarımızdır . Bunun için  bir öğrencinin karar almasında her zaman ilk olarak ailesi etkilidir . Aile  çocuk için  her şeyden daha çok önemlidir .  Öğrencinin annesi , babası , kardeşleri arkadaşlarından her zaman ona daha yakın olan ve onu daha çok düşünen kişilerdir .

Çocuğun geleceğinin iyi olmasını isteyen , onun güzel bir yaşam sürmesini isteyen ailedir . Aile çocuğun bir konu ile ilgili aldığı kararı sorgular . Bu kararın çocuk için  olumlu mu olumsuz mu olduğunu iyice bir süzgeçten geçirir . Çocuk eğer yanlış  karar almışsa ailesi onu hemen ikaz eder . Çocuğun  kararlarına etki eder . Ama öğrencinin arkadaşları ailesi kadar çocuğu düşünmeyebilir . Arkadaşları öğrenciyi çok iyi tanımayabilir . Çocuğu yani öğrenciyi en iyi tanıyan ailesidir . Onun için öğrencinin aldığı kararlarda her zaman ailesi ön planda ve etkili olur .

Ailelerimiz bilgi ve tecrübe olarak bizlerden ve arkadaşlarımızdan daha öndedirler. Bizim hataya düşme olasılığımız onlara göre çok daha fazladır . Bu yüzden gerek eğitim ile ilgili gerekse de başka konularla ilgili kararlarımızın alınmasında ailemizin rolü daha önemlidir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme