Ya ilim öğreten , ya ilim öğrenen , ya dinleyen veya bunları seven ol . Sakın beşincisi olma! Yoksa helak olursun Hadisi İle İlgili Kompozisyon

Ya ilim öğreten , ya ilim öğrenen , ya dinleyen veya bunları seven ol . Sakın beşincisi olma! Yoksa helak olursun Hadisi İle İlgili Kompozisyon

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa  insanların kesinlikle boş durmamasını söylemiştir . Boş duran insanın büyük zarara uğrayacağını belirtmiş ve bunun için de yukarıda sayılan  özelliklerden birine mutlaka sahip olunması gerektiğini hadis-i Şerifi ile biz insanlara anlatmak istemiştir .  İnsan  ilim öğreten , insanlığa faydalı olan bir mümin olmalıdır . Eğer ilim öğretecek  beceriye , bilgiye  sahip değilse ilim öğrenmek için hayatını geçirmelidir .

İlim öğrenmeye  ne de ilimi öğretmeye merakı olmayan bir kimse ise başka insanları dinlemeyi öğrenmelidir . Yani boş konuşmamalı , faydası olayan sözler sarf etmelidir . Yani Sevgili Peygamber Efendimiz'in de dediği gibi  insanoğlu ya hayır konuşmalı ya da susmalıdır . Çünkü susmak en güzel erdemdir . Susan insan düşünme fırsatı yakalar . Daha çok düşünür ve daha iyi işler yapmak için  boş durmayı tercih etmez . İnsanoğlu ilimi sevmeli , hem öğrenmeli hem öğretmelidir . Hiçbir şey yapmayan insan ise helak olur , kendisi için ve insanlık için faydalı bir iş yapmadığı için ne dünyada mutlu olur ne de ahirette mutlu olur . Bundan dolayı da biz Müslümanlara düşen görev hiç durmadan ilim öğrenmek , ilim öğretmek , ilime merak salmaktır . İlimi sevmeli ve ilim yolunda ilerlemeliyiz . Kuran-ı Kerim'i iyi okuyup anlamalı , şekil Müslümanlığı yapmamalıyız .


Ülkemizi geliştirmek için ilim yolunda ilerlemeli , manevi değerlerimizi  de yaşayarak çok gelişmiş bir ülke haline gelmeliyiz . Helak olmamak için boş durmamalıyız . Bir arının hiç durmadan bal yaptığı gibi  bizler üretmeli insanlığa faydalı olan bir kimse olmalıyız . Yoksa  zararda oluruz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme