Çocuğun Eğitiminde Çevre Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Çocuğun Eğitiminde Çevre Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Çocuk ilk olarak aile  içinde dünyaya gözlerini açar . Çocuk ilk eğitimini ailesinden alsa bile ileriki yaşamını etkileyecek olan eğitimi çevresinden alır . Çünkü çocuğun gelişiminde çevre daha önemlidir . Her ne kadar aileden çok iyi bir eğitim de alınmış olsa çocuk yetiştiği çevrede daha farklı kimse haline gelebilir . Ya da tam tersini düşünelim . Çocuk iyi bir ile içinde değildir . Ailesi ona hiç iyi bir eğitim vermemiş , temel ahlaki değerleri öğretmemiştir . Fakat çocuk farklı çevrelerde okuyarak , kendini geliştirerek hiç de ailesine benzemeyebilir .

Yani daha sağlıklı , daha sağlam düşünceye sahip olan , kendini bilen bir birey olabilir . Yani çevre her zaman çocuğun eğitiminde daha önemlidir diyorum . Kötü ailede büyüyen çocuk kendisine destek olan nitelikli ve şefkatli öğretmenleri tarafından , iyi arkadaşları tarafından bambaşka biri olabilir . Başka bir çocuğu ise şu şekilde örnek verelim . Çok zengin bir ailede dünyaya gelen çocuk , her türlü terbiyeyi ailesinden almıştır , çocuğa gerekli olan her türlü güzel alışkanlıklar öğretilmiştir . Fakat bu çocuk edindiği kötü niyetli ve kötü alışkanlıklara sahip olan arkadaşları ile çok farklı biri haline gelebilir . Kötü alışkanlıklara sahip olabilir . Ailesine karşı saygısızca davranışlarda bulunur ve kendini , kişiliğini kaybedebilir .


Bunun bir çocuğun yetiştiği çevre ortamı son derece önemlidir . Çocuğun eğitiminde çevreye önem vermeliyiz  ve çocuklarımızın nasıl bir çevrede yetiştiğini her zaman takip etmeliyiz .

16 yorum:

  1. Çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederiz, biz teşekkür ederiz sevgili güzel insan.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederiz sizin de yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ç O K İ Y İ E L İ N İ Z E S A G L I K

    YanıtlaSil
  6. Ç O K İ Y İ E L İ N İ Z E S A G L I K

    YanıtlaSil
  7. metin kopyalanmıyor

    YanıtlaSil
  8. Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  9. Ben bunu okulda münazara için yaptım ama güvenilir mi bilemem

    YanıtlaSil
  10. SAĞ OLUN YARDIMI

    YanıtlaSil
  11. fffffffffffffff

    YanıtlaSil
  12. fffffffffffffff

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler sizin sayesinde münazaradan 💯aldım grup arkadaşlarımla birlikte

    YanıtlaSil

Deneme