Cep Telefonunun Hayatımızdaki Yeri Nedir ?

Cep Telefonunun Hayatımızdaki Yeri Nedir ?

Teknoloji her geçen  gün daha da ileriye gitmekte ve her şeyin  en iyisi ve en kalitelisi ortaya çıkmaktadır . Bu teknolojik ürünlerden biri de cep telefonlarıdır .  Ülkemizde çoğu bireyin cep telefonu vardır ve  ve cep telefonları hayatımızın odak noktası haline gelmiştir . Cep telefonları hayatımızda hem iletişim kuruduğumuz  hem de çeşitli yönlerinden faydalandığımız bir teknolojik üründür .

Cep telefonunu kullanırkan amacımıza uygun olarak kullanmalıyız . Mesela bize verilen ödevleri daha iyi yapmaız için cep telefonun internetinden bakıp derslerimizi araştırabiliriz . Yine cep telefonları ile büyüklerimiz çeşitli faturalarını internet bankacılığı ile halledilebilir. Cep telefonlarının internet kısmından alışveriş bile yapabiliriz . İşte cep telefonları bizim için  büyük bir önem sahiptir . Öte yandan amacımıza uygun olarak kullanılmadığı zaman cep telefonlarının bize büyük zararları olabilir . Kişiyi sosyal ortamdan uzaklaştırabilir . Özellikle de küçük çocuklara cep telefonunun saatlerce verilmesi onların gelişimine büyük  darbe vurur . Bunun için çocuklara cep telefonunu fazla vermemeye dikkat etmeliyiz . Yine cep telefonu ile  bir işimiz yoksa onun başında saatlerce internette gezinmemeliyiz . Aşırı  derecede sosyal medya bağımlısı haline dönüşmemeliyiz . Cep telefonu ile konuşmalarımızı kısa ve öz yapmalıyız . Çünkü o bir sohbet aracı değildir , o bir iletişim aracıdır . Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız .


Cep telefonları sayesinde  gittiğimiz yerlerin fotoğraflarını çekmekte , videolarını çekmekte ve  böylece de mutlu olmaktayız . Cep telefonu hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir .  Yeter ki amaca uygun olarak kullanalım ve aşırı teşefon bağımlısı olmayalım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme