Yetim Kardeşlerimize Yardım Konulu Kompozisyon Yazınız .

Yetim Kardeşlerimize Yardım Konulu Kompozisyon Yazınız .

Hayatta başımıza ne zaman , nerede , ne şekilde , nasıl , neler geleceği bilinmez . Çünkü bugün varız , yarın yokuz . Ölümlüyüz bir kere . Yerimiz , saatimiz gelince  göçeceğiz bu dünyadan . Kader denen  bir şey vardır .  Kimi çocukların babası  kimi nedenlerden dolayı kuş olup uçar öbür dünyaya . Hayatını kaybeder . Geride ise evlatları , eşi , yakınları kalır . Babası ölen yetim çocuklarımız ise artık bize , yani hayatta olanlara emanettir . Çünkü onlar bizim kardeşimiz , arkadaşımızdır . Yetim kardeşlerimiz  geçimlerini sağlayabilmek için hem okula gitmek zorunda kalır hem de çalışmak zorunda kalır . Onların sadece ğitimini devam ettirmesi sağlanmalıdır .

Başka bir işle  uğraşmamaları için , geleceklerinde rahat etmeleri için onlara toplum olarak , Türk Milleti  olarak destek olmalıyız , onların da ailesi olduğumuzu  her hareketimizle göstermeliyiz yetim kardeşlerimize . Yetim olan her çocuğa , kardeşimize , arkadaşımıza destek olmalıyız . Onların üzüntüsünü içimizde paylaşmalıyız ve onları üzmemeye çalışmalıyız . Kimi yetimlerin babası ise askerde şehit olmuştur .  Bu yetimlerimiz bizim canımız olmalı , onları hiçbir şeyden eksik bırakmamalıyız .  Zaten biz toplum olarak yetim olan hangi ırktan olursa olsun , hangi milletten olursa olsun  onlara hep destek oluyoruz ve yardımcı oluyoruz . Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa  yetimler ile ilgili şunu söylemiştir :
'' Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır "
''Bir kimse , akrabasından veya başkasından olan bir yetimi, yetim kendisini kurtarana kadar uhdesine alsa, o kimseye Cennet vacip olur. " 


Bunun için her zaman yetim kardeşlerimize , yavrularımıza destek olmalı ve onları kötülülerden , kötü niyetli insanlardan korumalıyız . Arkalarında bir dağ gibi durmalı ve onları koşulsuz sevmeliyiz . İçinde merhamet duygusu olana , Allah korkusu olana , şefkat duygusu olana da yakışan budur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme