" Savaş , Ayrılık , Göç , Açlık , Kayıplar , Çocuklar " Kelimelerini Kullanarak Kompozisyon Yazınız .

" Savaş , Ayrılık , Göç , Açlık , Kayıplar , Çocuklar " Kelimelerini Kullanarak  Kompozisyon Yazınız .

Savaş , insanlık için hiçbir zaman iyi sonuçlar doğurmamıştır . Yaşanan savaşlar sonucunda  insanlar yerlerinden olmuş ,  ana vatanını terk etmek zorunda kalmıştır . Savaşlardan  en çok da etkilenen masum insanlar olmuş , açlıklar yaşanmaya başlamış , nice yavrular , gençler , çocuklar , kadınlar , yaşlılar hayatını kaybetmiş  niceleri ağır yaralanmıştır . Daha fazla çıkar sağlamak için , daha fazla sömürge elde edebilmek için güçlü ve büyük ülkeler , güçsüz ülkelere savaş açmış , fakir  olan halk daha da fakirleşmiş, milyonlarca insan yaşamını kaybetmiştir . Savaştan geriye kalan kan ve gözyaşı olmuştur . 

Geçmiş yıllara baktığımızda bugünkü Avrupalı devletlerin  yoksul ülkelere neler çektirdiğini görürüz  . Hiç kimse bunu inkar edemez . Fransızların Cezayirlilere yaptığı işkenceler hiç unutulur mu ? Unutulmaz elbet . Çünkü burada yaşanan savaş da değildir , cinayettir . Bu savaşlardan en çok çekenler ise kadınlar ve çocuklar olmuştur . Çocuklar ana kucağındayken öldürülmüş , kadınlar her türlü işkenceye maruz kalmıştır . Yani katliam yapılmış , soykırım yapılmıştır . Yine Suriye'deki savaşa baktığımızda da en çok çocukların savaştan etkilendiğini görüyoruz . Arakan'daki Müslümanlara baktığımızda yine çocuklar, kadınlar en çok acı çeken oluyor . Savaş demek insanlık adına yapılmış ve yapılacak olan en büyük cinayet , en büyük günah demektir . Savaş sonucunda insanlar yurtlarından olmuş , salgın hastalıklar yaşanmış , açlıklar yaşanmıştır .  Yaşanan savaşlar sonucunda  insanlar çeşitli işkencelere uğradığı için zaman içinde kişilerde çeşitli sorunlar da ortaya çıkmaya başlamıştır . Örneğin ;  geçen gün  düğüne gitmiştik . Orada Suriyeli bir aile de vardı . Düğünde havai fişekler patlamaya başlayınca iki tane küçük çocuğun babasının bacağına  sarıldığını görünce çok duygulanmıştım . Çocuklar havai fişeklerin bomba olduğunu sanmış ve yine savaş oluyor korkusu ile babalarına sarılmıştı , babası ise onlara bunun bir savaş olmadığını anlatmaya çalışıyordu . 


Unutmayın ki savaş korkudan , açlıktan , sefaletten başka bir şey değildir . Çünkü savaş insanı, insanlığı yakar , yıkar ve öldürür . Bunun için savaşa hayır demeliyiz .  Güçlü ve gözü doymayan ülkelerin yanında değil karşısında durmalıyız ve hiçbir suçu olmayan çocukların ölmesine izin vermemeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme