Kızlarını Okutmayan Milletler Oğullarını Manevi Öksüzlüğe Mahkum Etmiş Demektir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kızlarını Okutmayan Milletler Oğullarını Manevi Öksüzlüğe Mahkum Etmiş Demektir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Eğitim, insanı hayata hazırlayan, kendisine ve topluma karşı sorumluluklarını yerine getirebilmesi için donatılmasını sağlayan en önemli faaliyettir . Atalarımızın da çok veciz bir şekilde ifade ettiği gibi "Ağaç yaşken eğilir" ve hepimizin ilk eğitimi ailede başlar .



Hepimiz ilk egitimimimizi okuldan önce ailede alırız ve bu eğitimde en önemli görev annelerimize düşer. Konuşmalarımız, tavırlarımız, yürüyüşümüz kısacası hayata dair her şeyimiz annelerimiz tarafından şekillendirilir. Bu yüzden annelerimiz ne kadar bilgili , görgülü, yetişmiş olursa biz de o kadar başarılı ve kişilik sahibi oluruz . Bu yüzden geleceğin anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimi son derece önemlidir . Onlar eğitimli, bilgili , kültürlü olursa onların yetiştirdiği çocuklar da bilgili ve kültürlü olur . Hepimizin bildiği gibi annesini kaybetmiş olan çocuklara öksüz denir. İşte okutulmamış, eğitim verilmemiş bir annenin çocukları da fiziksel olarak bir anneye sahip olsalar da maalesef manevi olarak kendilerine katkı sağlayabilecek bir anneden yoksun oldukları için öksüz gibidirler . Üzülerek belirtmek gerekiyor ki bizim cennet yurdumuzda da kızların okutulmasına karşı çıkan azımsanmayacak kadar büyük bir kitle bulunmakta . Bu kitle geleneksel düşüncelere ya da çarpıtılarak kendi zihniyetlerin alet etmeye çalıştıkları inançlarıyla kız çocuklarımızı cahil bırakmaya çalışmaktadır.

Ülkemizin geleceğini çocuklarımız kuracaktır ve bu çocukların ilk öğretmenleri de anneleri olacaktır. Bu sebeple bu çocukların manevi olarak öksüz kalmamaları için kız çocuklarımızı çok iyi bir eğitim ve öğretimden geçirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme