Kudüs İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kudüs İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 Ortadoğu'da bulunan Kudüs dünyanın en eski şehirlerinden biridir . Kudüs'ün önemi ise şundan kaynaklanmaktadır : Kudüs   dünya dinleri için büyük bir öneme sahip olan  değerli bir şehirdir, kutsal bir şehirdir . Kudüs şehri Müslümanlar, Yahudiler  ve Hıristiyanlar için  öneme sahip olan bir merkezdir . Müslümanlar için olan önemi şudur :  Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa burada yer alan Mescid-i Aksa'dan Miraç'a yükselmiştir bu güzel şehirde .  Müslümanlar için Mekke  ve Medine'den sonra Kudüs çok büyük bir öneme sahip olan şehirdir. Müslümanlar için Kudüs şehri Milattan önce  610 yılında ilk kıble olmuştur . Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'e göre Hz Muhammed (sav) Mustafa   on yıl sonra  Miraç'a Kudüs'ten çıkmıştır. Bunun için Müslümanlar için Kudüs şehri çok değerli ve kutsal bir şehirdir .

 Kudüs şehrinin Hıristıyanlar için önemi ise şudur :  Hıristıyanların kutsal kitabı olan İncil'e göre İsa Hz İsa Kudüs şehrinde çarmıha gerilmiştir . Yahudiler için Kudüs'ün önemi ise şudur: Milattan önce  10. Yüzyılda Kral Davud Kudüs'ü ele geçirmiş ve burayı Yahudiler için önemli kılmıştır. Bundan dolayı Kudüs çok ama çok önemli bir şehirdir. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump  Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etti . Trump  bu amacı ile Ortadoğu'yu kana bulamak istemektedir. Çok tehlikeli bir durum, çok vahim bir durumdur bu. Trump'un bu açıklamasına Türkiye Cumhuriyeti hemen tepki göstermiştir. Orası bizim kutsalımız olduğu için orası asla İsrail'in başkenti olmayacaktır.  Bunun için tüm dünya ülkelerinin ve tüm müslüman ülkelerinin  Trump'un  karşısında olması gerekir.  Şimdiden  Kudüs'te çatışmalar başladı ve yine masum Flistin halkı  yaralanmaya,  hayatını kaybetmeye başladı. Halbuki burası zaten Filistin halkının ana vatanıydı. Yani asıl ev sahibi Filistinlilerdir ama sanki Filistinlilerin değilmiş gibi İsrailoğulları'ndan eziyet görmektedirler değerli din kardeşlerimiz. Hatta bugün haberlerde okuduğumda İsrail askerlerinin engelli bir  Filistinli kardeşimizi başından vurarak  şehit ettiği haberi okuduğumda içimden bir şey koptu. Sanki yakınımı kaybetmiş gibi oldum.  Bu zalimler çeşitli bahaneler üreterek Filistinli Müslümanlara zarar vermeye devam edecektir. Bu zalimliklerin bir an önce bitmesi için tüm dünya ülkeleri bir araya gelmeli ve barışı sağlamalı, Kudüs Filistin'in başkenti olmalıdır.  Oradaki müslümanlara yardım etmeli ve onların yanında olmaya devam etmeliyiz.


 Kudüs'ün bugünkü durumu ise  geçmiş yıllara baktığımızda Arapların ihanetinin sonucudur. Birinci Dünya Savaşı'nda Araplar İngilizler ile, İtilaf Devletleri iş birliği yaparak , Osmanlı Devleti' ne ihanet etmişti . Çünkü Osmanlı Devleti'de Kudüs'ü ele geçirmişti zamanında ve buralar Osmanlı toprağıydı.  Kudüs'ü kaybetmemize en çok sevinen ise Araplar olmuştu. Araplar Türkleri Kudüs'ten çıkaran  generale Peygamber gibi davranmışlardı. O zamanlar Kral Faysal bizi sırtımızdan bıçakladı ve bize ihanet etti. İşte bugünkü Kudüs sorunu Arap  ihanetinin sonucudur ne yazık ki. Bu gerçekler ortaya konmalı ve bu gerçekler herkes tarafından bilinmelidir. Gerçekten bu sorunu çözmek için  çalışmalar yapılmalıdır.  Kudüs'te insanlığın ağlamaması için bir olmalı, birlik , beraberlik ve dayanışma içinde hareket edilmelidir. Araplar yine ihanet etmemeli ,  İsrail ile, Amerika ile gizli antlaşmalar yapmamalıdır. Müslümanlığı gerçek uygulamak isteyen ve yaşamak isteyen tüm müslüman ülkelere yakışan da Filistin halkının yanında olmamız ve onları korumamızdır. Yüce Rabbim sen Filistinli kardeşlerimizi koru ve onların zaferini, bizim zaferimizi tüm dünyaya göster. Aminnnnnn.....

2 yorum:

Deneme