İyi Dost Kara Günde Belli Olur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İyi  Dost Kara Günde Belli Olur  Sözü  İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Toplum içinde yaşadığımız ve toplumla yaşamaya mecbur olduğumuz için iyi insanlar ile iletişim kurmak ve vakit geçirmek isteriz . İyi insanlarla kurulan ilişkilerin zaman içinde  dostluğa dönüştüğünü görürüz . Dost demek  can demektir ,  sırtımızı yaslayabileceğimiz bir dağ  demektir .  iyi dostlarımız bizi sadece  iyi günlerimizde arayıp soranlar değil , kötü , karamsar,  karanlık günlerimizde de arayıp soranlardır . İşte buna dost denir .

 Sadece iyi günümüzde iyi olan dost değildir zaten . Bazen çok iyi dediğimiz , dostumuz sandığımız kişiler bizi karanlık  günlerimizde yalnız bırakır ve bizi hiç arayıp sormazlar . Bizim güneşli günlerimizde ise hiç bir şey olmamış gibi tekrar bizimle iletişim kurmaya çalışırlar . İşte böyle kurnaz insanlardan  uzak durmalıyız ve onların arkadaşlığına da , güler yüzlülüğüne , dostluğuna da asla inanmamalıyız . Bizim yanımızda olmadığı günleri unutmamalıyız. Örneğin;  aile olarak kötü günler yaşıyor olabilirsiniz. Babanız işten çıkarılmış, anneniz hasta olabilir. Kardeşlerinizin  ise bakıma ihtiyacı vardır . Bunun için sizin güçlü olmanız gerekir . Bu zor günlerde işte bu vahim günlerde en yakın dost bildiğiniz kişiler sizi yalnız bırakıverir ve sizi hiç aramaz , sormaz . Bu  kötü günler ile mücadele edersiniz ve  tek başınıza kalırsınız . O dost sandığınız kişilerin ise umurunda bile olmaz sizin neler çektiğiniz . Her şeyden umudunuzu kestiğinizde ise hiç ummadığınız bir arkadaşınız , yakınınız sizin elinizden tutar , size güç verir ve yardım eder . İşte bu kişinin gerçek dost olduğunu o zaman görürsünüz . Bakın dost kara günde belli olmuştur işte .


Bunun için gerçek dost bulmanız gerekir . Gerçek dostu bulmak için arkadaş seçiminde , dost seçiminde dikkat etmeniz gerekir . Her yüzünüze güleni dost , her yüzünüze gülmeyeni de düşman sanmayın . Dostunuzun kim olduğunu görmek istiyorsanız kötü günlerinizde görünüz . İşte o zaman gerçekler ortaya çıkacaktır ve size hayat büyük bir ders verecektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme