İki Kişi Dinden Olursa Bir Kişi Candan Olur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İki Kişi Dinden Olursa Bir Kişi Candan Olur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Yalancı şahitlik etmek dinimizde çok büyük günahlar arasında sayılmıştır . Hiçbir suçu olmayan , masum insanlara iftira atan kimseler çok büyük yanlış yapar ve çok büyük günaha girerler . Yalan yere yemin ederek  suçsuz insanların ölümüne yol açan bu günahkar kimseler hem dinden çıkar  hem de insanlık adına büyük bir suç işlemiş olur . Bunun için insanoğlu diline hakim olmalıdır . Görmediği , duymadığı bir konu hakkında fikir yürütmemelidir . Şu insan şunu yaptı , bu insan bu suçu işledi gibi iftiralardan kaçınmalı ve bu yalanları asla söylememelidir .

Yalan yere insanlara iftira atan bu zavallı insanlar hem dünya hayatını  hem de ahiret hayatını zehir ederler ve kolay kolay  bu iftiranın zararlarından kurtulamazlar . Onun için bu hayatta çıkarlarımız için , menfaatlerimiz için , bir iş bulabilmek için o işe yerleşmek  için başka insanlara iftiralar atmamalıyız . Olmamış bir şeyi olmuş gibi yaymamalıyız etrafa . Yüce Allah yalan yere yalancı şahitlik yapan kullarını asla sevmez . Bu kişiler kul hakkına girdikleri için suç atılan kul onu asla affetmeyebilir . Bunun için yalan yere yemin edilmemeli , kimsenin hayatı ile oynamamalıdır .  Yalanlar ile , iftiralar ile kimsenin yuvası yıkılmamalıdır . Namuslu , dürüst insanlara iftira atarak bu insanların  hayatı cehenneme dönüştürülmemelidir .  Bu dünya çıkarları için asla yalan söylenmemeli ve ölümü düşünmelidir insanoğlu.  


Her şey gelir geçer ama atılan iftiralar , yapılan yalancı şahitlikler kişinin peşini hiç bırakmaz ve bu kişiler hem korku içinde yaşamaya devam ederler . Çünkü onları vicdanı bile affetmez . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme