Dua Etmenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

Dua  Etmenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

 Bizi yaratan , bize can veren  bize sonsuz nimetler veren Yüce Allah bizi bu dünyada imtihan etmektedir . Bu dünyaya geldiysek  artık  üzerimize düşen sorumlulukları da yerine getirmek için hayat mücadelesi vermeye başlarız . Bazen yaşamda zorluklarla karşılaşırız , yaşadığımız zorluklar bizim imtihanımızdır aslında . İşte sıkıntılı zamanlarda Yüce Allah'a sığınır ve ona dua ederiz . Dua etmek kişinin duygularının dışa vurumudur , yüreğinin dışa vurumudur ve Yüce Allah'ı ile konuşmasıdır .

Ne güzel  bir şeydir ki o insanın acizliğini bilmesi , güçsüzlüğünü bilmesi ve yaradana sığınması . Yüce Allah bizi duyar , o bütün kullarını duyar . Kiminin duası erken kabul olunur , kimin duası geç kabul olunur . Bunun için de insanların sürekli dua etmesi gerekir ve sabırlı olması gerekir . Kişi sadece üzüntülü zamanlarında dua etmemelidir . Dua etmek her zaman olmalıdır . Soluk aldığımıza , sağlığımızın yerinde olduğuna karnımızın doyduğuna , muhanete muhtaç olmadığımıza vb. daha birçok  şeyler için dua etmeli ve Yüce Allah'ın yardımını beklemeliyiz . Dua  etmek , Yüce Allah ile konuşmak insanı rahatlatır , insana manevi bir huzur verir . Çünkü dua insanı daha da güzelleştiren , daha da masum hale getiren bir durumdur . Dualarımız hep iyi yönde olmalı , tüm dünya için , tüm insanlık için iyilik istemeli ve Allah'a dua etmeye devam etmeliyiz . İbadetlerimizi yapmadan önce , yaptıktan sonra , aslında her anımızda bile dua edebilir ve halimize şükredebiliriz .


Dua etmek kişiyi Yüce Allah'ına daha çok yakınlaştırır ve dua eden kullarını da Yüce Allah , Rahman ve Rahim olan  Allah daha çok sever . Bütün umutlarınızın , hayallerinizin gerçek olması için dua etmeye devam edin . Kendiniz için ettiğiniz duaları Müslüman kardeşleriniz için de edin ki duanız kabul olsun . Dua ile kalmanız dileği ile Allah'a emanet olun sevgili kardeşlerim !

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme