Doğanın Korunmasında Eğitim Önemlidir Münazara Örneği

Doğanın Korunmasında Eğitim Önemlidir Münazara Örneği

Doğayı korumak için tüm insanların bu konuda bilinçli olması gerekir . Bu bilincin kazandırılması için ise mutlaka bir eğitim alması gerekir .  Eğitim yolu ile kişiler daha çok doğaya karşı sorumluluk duygusu içinde hareket ederler ve doğayı korurlar . Kimi insanlar eğitim almadığı zaman , doğayı istenilen şekilde koruyamazlar . Eğitim almadığı için çevreyi rastgele kirletirler . Neden doğayı temiz tutmuyorsun diye sorulduğunda aslında niyetlerinin kötü olmadığını , bir anda boş bulunarak çevreyi , doğayı kirlettiklerini söylerler .

İşte böyle bilinçsizce insanlara kesinlikle doğa konusunda eğitim verilmelidir . Eğitim verilerek insanlar daha doğaya karşı duyarlı kimseler haline gelir . Herkes eğitim alarak üzerine düşen görevi yapar ve çevresini tertemiz yapar .  Doğanın korunması için herkesin  iyi bir eğitim alması gerekir . Bunun için de insanlarımıza , vatandaşlarımıza çeşitli konferanslar verilmelidir , bu konuda ilgi çekici ve faydalı çalışmalar yapılmalıdır . Doğa korunmadığı zaman karşımıza ne gibi felaketlerin  ortaya çıkacağı resimler ile , videolar ile gösterilmelidir .  Böylece insanlar eğitim sayesinde doğaya daha çok sahip çıkacaktır . Eğitim alan insanlar doğayı kirleten , bilinçsiz , eğitimsiz kimseleri de uyaracak ve dünyamız daha da güzelleşecektir .


Bunun için de doğanın korunmasında mutlaka eğitim önemlidir . Unutmayın her şeyde olduğu gibi doğanın korunmasında da eğitim şarttır . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme