Daha Güzel Bir Ülke Olmamız İçin Neler Yapmalıyız Konusu İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Daha Güzel Bir Ülke Olmamız İçin Neler Yapmalıyız Konusu İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Her  ülkenin vatandaşları ülkesinin daha gelişmiş ve daha zengin bir ülke olmasını ister . Bizler de Türkiye Cumhuriyeti'nin bireyi olduğumuz için , bu memleket , bu vatan bizim olduğu için onun hep daha iyi olmasını isteriz . İşte bunların olması için de bize düşen sorumluluklar vardır . Daha güzel ülke olmak için bize düşen bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz . Bilinçli  ve eğitimli bir vatandaş olmalıyız . Kendimizi her alanda geliştirmeye ve yenilemeye devam etmeliyiz .

Ülkemizin daha iyi bir ülke olması için bilim ve teknolojiyi önem verip kendi yerli ürünlerimizi , teknolojilerimizi  üretmeliyiz . Bunun için de ülke olarak eğitime çok önem vermeli ve her bireyin okumasını sağlamalıyız . Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz . Dört mevsimin belirgin olarak yaşandığı , her şeyinden yararlandığımız bu cennet vatanın kaynakları boşa israf etmemeliyiz . Tutumlu olmalıyız . Havayı , toprağı , suyu , ormanlarımızı , diğer yeşil alanlarımızı kirletmemeliyiz . Çevre temizliğine önem vermeliyiz .  Ülkemizi başka ülkelerde iyi bir şekilde temsil etmek için bilim yolunda iyi bir ilim insanı olmak için uğraşmalıyız . Ülkemizin daha iyi olması  şehirlerimizin temizliğine önem vermeliyiz , gecekondulaşma diye, alt yapı yetersizliği diye bir sorun olmamalıdır . Ülkemizin daha güzel daha huzurlu bir ülke olması için ülkemiz bölmek isteyen iç ve dış bölücü terör örgütlerine doğrudan ya da dolaylı olarak kesinlikle herhangi bir destekte bulunmamalıyız .


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin , Türk Emniyet Teşkilatı'nın yanında olmalıyız . İnsan haklarına , demokrasiye , cumhuriyete sıkı sıkıya bağlanmalıyız . Doğamızı kirletmemeli bilinçli insanlar olmalıyız . Daha birçok farklı olumlu etkinliklerde bulunmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme