Çocuklar Çocukluğunu Yaşamalıdır , Onlara Yetişkin Gibi Davranmak Onları Olumsuz Etkiler Ve Onların Hayatını Zorlaştırır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Çocuklar Çocukluğunu Yaşamalıdır , Onlara Yetişkin Gibi Davranmak Onları Olumsuz Etkiler Ve Onların Hayatını Zorlaştırır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız  .

Çocuklarımız hayatımızın neşesi , anlamıdır . Evin  açan taze çiçeği , mis kokulu kınalı kuzularımızdır . Onlar olmasa diye düşündüğümde hayat sıkıcı olur  ve zaman bir türlü geçmezdi .  Biliyorum ki her gerçek anne ve gerçek baba , yani bu görevleri hakkı ile yerine getiren ebeveynler bazen çocukların üzerine çok gitmektedirler . Onlardan daha olgun gibi hareketler beklemekte , ufak hatalarında hemen sinirlenmektedirler . Ama onların çocuk olduğu her nedense akıllarına gelmez bazen . Ama çocukları için canını verirler , onların gözünden bir yaş gelmesine tahammül edemezler , tabi bu ayrı bir şey . Önemli olan çocuklarımızın seviyesine inmek , hayata onların baktığı pencereden bakabilmektir . Yani empati kurma becerisine sahip olmak gerekir .

Onlar yetişkin olamazlar bırakın çocukluklarını özgürce yaşasınlar , hata da yapabilirler , yanıladabilirler . Ama yapsınlar . Çünkü onlar da biliyorum ki zamanı gelince olgun bir kimse olacaklar , yetişkin gibi davranacaklardır . Sadece biz anne , baba ya da diğer yakınların biraz da sabırlı olması gerekir ve olaylara  onların gözü ile bakmamız gerekir . Siz çocuğa bir yetişkine verdiğiniz sorumluk gibi sorumluluklar verirseniz , ondan büyük beklentiler içine girerseniz yanılırsınız . Çocuğun da kendine olan güvenini zedelersiniz . Çocuk başarısızım, zaten yapamam gibi duygular içine girer   ve daha sonra topluma girmekten de çekinir ve asosyal bir hayat yaşamayı tercih eder. Kimi ailelere baktığımda çocuklarının daha küçücük yaşta çok büyük sorumluluklar verir. Çünkü onlara göre çocuk sürekli çalışmalı  en iyisi olmalıdır. Böyle bir dünya var mı Allah aşkına ya . Kendilerine siz hep ders  mi çalışırdınız diye sorup onları eleştirdiğinizde cevap vermezler, sessiz kalırlar. Ama ben çocuğumun başarılı olmasını istiyorum derler.

Sevgili anne, baba ve diğer yakınlar! Unutmayın ki o çocuklar, o geleceğimizin pırlantaları, sizin ya da  bizim sigortamız değildir. Bırakın o nasıl çalışmak istiyorsa ona bırakın bazı şeyleri . Yani çocukları rahat bırakın , esnek olun biraz . Çocuk zaten 24 saat oyun oynamak istemez  ya da boş boş  çizgi film izlemez.  Emin olun istediği gibi yaşarsa sorumluluklarını da yerine getirir ve çocukluğunu da daha iyi yaşar. Onun ileride psikolojik sıkıntılar içinde olmasını istemiyorsanız onlara yetişkin gibi davranmayın. Onun seviyesine inin ve onu her ne olursa olsun koşulsuz sevin. Zaten o bu koşulsuz sevginin , emeğin değerini görür  bilir. Onun için de size daha çok bağlı olur ve sizi daha çok sever. Yapmanız gereken tek şey onları bunaltmamak, hayattan soğutmamak, onlara koca adam oldun muamelesi yapmamaktır. Kalın sağlıkla, sevgi ile...


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme