Yalnızlıkta Dost Ve Arkadaş Yokluğunun Yerini Ancak Kitap Tutabilir Sözü İle ilgili Bir Deneme Yazınız

Yalnızlıkta Dost Ve Arkadaş Yokluğunun Yerini Ancak Kitap Tutabilir Sözü İle ilgili Bir Deneme Yazınız

Kitaplar  insanın  en yakın dostlarıdır aslında . Her ne kadar gerçek yaşamımızda arkadaşımız , eşimiz , dostumuz olsa da onlarla sürekli vakit geçiremeyiz . Çünkü herkesin kendine göre bir işi vardır ve o işle uğraşmak için  insanlar sorumluluklarını yerine getirmek zorundadırlar . Kendi halimize kaldığımızda , canımız sıkılmaya başladığında işte bu zor zamanımızda bizim can sıkıntımızı giderecek olan tek şey kitaplardır .

İstediğimiz türden kitap okumak ise kişinin zevkine bağlı bir durumdur . Mesela sıkıntılı bir zamanımızda düşünce kitapları okuyabilir ve bu sayede kafamızı dağıtabiliriz .  Örneğin Doğan Cüceloğlu'nun tüm kitapları benim için vazgeçilmez bir dost , vazgeçilemez bir arkadaştır . Bu kitaplar insanda ne can sıkıntısı bırakıyor , ne  olumsuz bir duygu . Çünkü ben bu kitapları okuyarak hayatın aslında ne kadar güzel olduğunu ve ne kadar anlamlı olduğunu gördüm . Yine Ayşe Kulin , Yaşar Kemal , Reşat  Nuri Güntekin , Turgut Özakman gibi daha bir sürü sayamayacağım birbirinden güzel binlerce kitap vardır okumak için . İşte bunlar can sıkıntım olduğunda beni o olumsuz havadan uzaklaştıran yazarlar ve kitaplardır . Kitaplar insanın ufkunu açan , insanı güzel hayaller kurmasına neden olan  , hayatın anlamına renk katan dostlarımızdır .


Bunun için her zaman kitap okumalı ve yanımızda dostumuz , arkadaşımız olmadığı zamanlarda hemen kitaba sarılmalıyız . Çünkü kitaplar her zaman bizim hayatımıza  renk katar ve bizi mutlu eder .

7 yorum:

Deneme