Ölen İnsan mıdır Ondan Kalacak Şey Eseri , Bir Eşek Göçtü Mü Ondan Da Kalacak Nihayet Semeri Sözünün Anlamı İle İlgili Kompozisyon

Ölen İnsan mıdır Ondan Kalacak Şey Eseri , Bir Eşek Göçtü Mü Ondan Da Kalacak  Nihayet Semeri Sözünün  Anlamı İle İlgili Kompozisyon

İnsanı diğer canlılardan ayıran  en farklı ve üstün özelliği aklıdır. Çünkü Allah tarafından insanlara akıl verilmiş ve  insanlar da aklı sayesinde sayısız işler başarmıştır .  İnsan yaptığı , ortaya koyduğu eserler sadece o kişi için değil tüm dünya için faydalı olur . Yani ortaya konan bir yapıt , bir mimarı eser , yapılan bir okul bunu yapan kişiler sayesinde  insanlığa faydalı olur . İnsanlar bu eserlerden faydalanır ve bu eseri ortaya koyan kişi bu dünyadan ayrılıp gitse bile o kişi her zaman anılır ,  o kişiye sevgi  ve saygı duyulur.

 Çünkü kişi ya da kişiler ne kadar  gelip geçici de olsa eserler , fikirler gelip  geçici değildir , onlara bir şey olmaz . Bunun için bu dünyada bize verilen bu aklı iyi işler için kullanalım ve ortaya güzel eserleri çıkaralım . İnsanlık adına , dünya adına faydalı olan eserler bırakılım ve arkamızdan da iyi  şeyler söylensin . Mesela  Edison ampulü  icat etmiştir . Bu bilim insanı  için hepimiz Allah onu nurlar içinde yatırsın diye dua ederiz . Çünkü bu bilim insanı büyük bir bilimsel çalışmaya imza atmış ve tüm dünyayı karanlıkta kalmaktan kurtarmıştır . Çünkü arkasında büyük bir işe imza atarak bu dünyadan ayrılmıştır . Yine Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ise bize en büyük eseri olan Cumhuriyet'i, insan haklarını, özgürlükleri bırakıp gitmiştir.  Yine nice yazarlar güzel eserler , kitaplar yazmış ve toplumu cahil kalmaktan kurtarmaya çalışmıştır . İşte bakın biz ölmüş olsak bile eserlerimiz ölmüyor ve insanlığa fayda sağlıyor .


 Bunun için mutlaka çok çalışalım ve zor olan şeyleri başarmaya çalışalım . Eşek de akıl olmadığı için, devamlı yük taşıdığı için zavallı eşekten kalan tek şey ise onun semeri olacaktır. Yani insanın burada ne kadar önemli olduğunu ve isterse ne kadar büyük işler başarabilceğini anlatmak istiyor . Yeter ki başaracağımıza  inanalım ve var gücümüz ile durmadan çalışmaya devam edelim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme