Mehmetçikler İle İlgili Mektup

Mehmetçikler İle İlgili Mektup

Anadolu'nun bağrından çıkarak sınır boylarında vatanı için kutsal görevini yerine getiren değerli vatan evlatları !
Öncelikle hepinizi can-ı gönülden selamlıyorum . Siz ki vatan uğrunda canını bile feda etmekten çekinmeyen  asil milletin  asil evlatlarısınız .  Görevinizi yaparken eşinizi , çocuğunu , ana ve babanızı düşünmeden , düşmandan korkmadan çarpışan yiğit Mehmetçikler ! Bizim için sınırda nöbet tutan değerli askerler ! Ne yaparsak yapalım asla  hakkını ödeyemeyeceğimiz , elleri öpülesi değerli askerlerimiz .

Biliyorum çok zor bir sorumluluk sizinkisi ama çok kutsal bir sorumluluk . Siz görevinize alnınızın akı  ile devam edin , sizin emanetlerinizi , bizim canlarımızdır , kardeşimizdir , bacımızdır , anamızdır , babamızdır . Sakın ola gözünüz arkada kalmasın . Onlar bize emanet Mehmetçiklerimiz .  Vatan uğrunda ölmeyi göze alıyorsunuz , kiminiz şehadet şerbetini içiyor, kiminiz gazi olarak hayata devam ediyorsunuz. Savaşta engeller aldığınız halde , kolunuzu , bacağını kaybettiğiniz halde hala yine savaş olsa yine en önde giderim diyecek kadar korkusuz kahramanlarsınız siz . Bizler de gençler olarak sizin izinizden gideceğiz ve vatanımızın birlik ve bütünlüğü için  bu kutsal davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz . Düşman yurdumuzdan yok alana kadar bu kutsal görevi yerine getirmek için bizler de hazırız savaş için çarpışmaya , can vermeye . Çünkü biliyoruz ki vatan demek namus demek , şeref demektir .


Bunun için vatanımızı asla böldürmeyeceğiz iç ve dış terör örgütlerine . Sevgili Mehmetçiklerimiz . Bizden ne zaman bir isteğiniz olursa emrinizi yerine getirmek biz Türk gençlerinin boynumuzun borcudur . Selam ve dua ile kalın . Yüce Rabbim sizin yar ve yardımcınız olsun , gözlerinizden öpüyorum asil milletin asil evlatları ! 

2 yorum:

  1. bence çok güzel bende ulu öder mustafa kemal atatürkün sizleri selamladığı gıbı mehmetçikleriizi selamlıyorum.. elif

    YanıtlaSil
  2. Biraz daha uzun olsaymış iyi olurmuş ama güzel ellerine e sağlık

    YanıtlaSil

Deneme