Kitap Sevgisi Sevgilerin En Güzelidir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kitap Sevgisi Sevgilerin En Güzelidir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kitap sevgisi dünyadaki sevgilerin en  güzelidir . Çünkü kitap insana hayat neşesi  veren , insanı değiştiren , insanı  bilgili ve kültürlü yapan temel  araçlarımızdandır . Bundan dolayı kitapları çok sevmeliyiz . Kitap okumayı her zaman alışkanlık halinde getirmeliyiz . Boş zamanlarımda kitap okuyorum yerine  her anımı kitap okuyarak  geçirmeye gayret ediyorum sözü bence daha anlamlı olacaktır .

Kitapların farklı türleri vardır . Deneme türünde , tarihi roman türünde , macera türünde , anı türünde , hikaye türünde , iletişim türünde vb. birçok kitaplar vardır . Örneğin ; toplumsal  sorunların  anlatıldığı bir kitabı okuduğumuzda toplumdaki sorunlara daha duyarlı vatandaşlar haline gelebiliriz . Ya da Kurtuluş Savaşı yılları ile ilgili bir kitap okuduğumuzda  içimizde vatan ve millet sevgisi daha da bir artar . Hayata bakışımız daha bir farklı olur . Bunun için kitap sevgisi sevgilerin en güzelidir işte .  İnsan çeşitli kitaplar okuyarak çok farklı bilgilere sahip olur , çok güzel duygular yaşar , empati kuma becerisine sahip olur , eleştirel düşünme becerisine sahip olur , yaratıcı düşünme becerisine sahip olur ve daha farklı birçok beceriler kazanabiliriz . Bunun için her zaman daha çok kitap okumalı ve kitapları her zaman  daha çok sevmeliyiz .


Kitap sevgisini çocuklarımıza da aşılamalıyız  ve onları bu zengin hazineden mahrum bırakmamalıyız . Çünkü okunan kitaplar sayesinde insan değişir , öğrenilen bilgiler sayesinde insanlar ülkeleri için daha faydalı vatandaşlar haline gelir ve daha çok çalışırlar . Kitap okumaktan mahrum kalmak aç kalmak gibidir , susuz kalmak gibidir . Aç kalmamak için , susuz kalmamak için kitap okuyun , kitap okuyalım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme