Hayvanları Sevmenin Önemi İle İlgili Bir Metin Yazınız

Hayvanları Sevmenin Önemi İle İlgili Bir Metin Yazınız

Hayvanlar da tıpkı biz insanlar gibi fiziksel ihtiyaçlarını  gidermek zorunda olup ilgiye , şefkate muhtaç olan canlılardır . Onlar da aç kalır , onlar da üşür , onlar sevilmek ister . Çünkü onlar da Allah'ın yarattığı birer canlıdır . Hayvanlara  her zaman merhametli davranmalıyız . Onlara asla eziyet etmemeliyiz , edenleri de gerekli olan yerlere şikayet etmeliyiz .

Özellikle yardıma daha çok muhtaç olan sokak hayvanları için gerekli olan çalışmaları yapmalıyız . Onlar için belediyelerden yardım alıp  onlara barınaklar yapmalıyız . Onların da soğuk havalarda dışarıda ölüme terk edilmesine izin vermemeliyiz . İçinde insan sevgi olan , içinde tüm canlılara karşı sevgi olan , merhamet olan kişiler de hayvanlara asla kötü davranmazlar . Hayvanların yerine kendimizi  koymalıyız . Eğer biz bir hayvan olarak dünyaya gelmiş olsaydık , dışarıda soğuktan ve açlıktan titriyor olsaydık . İnsanlardan yardım bekliyor  ama insanların hiç bize aldırış etmediğini görseydik büyük ihtimalle ya ölmüş olurduk ya da hastalıktan, açlıktan acı çekiyor olurduk . Bunun için empati kurma becerisine sahip olmalıyız .


Tüm hayvanları sevmeli ve onları korumalıyız. Hayvanları koruma dernekleri ile birlikte dayanışma içinde hayvanlar için bir şeyler yapmaya çalışmalıyız . Bu dünya sadece insanların barınma yeri değildir . Tüm canlıların  yaşam alanıdır . Bunun için hayvanları da çok sevelim ve içimizdeki hayvan sevgisini asla kaybetmeyelim . İnsan olana , insan gibi insan olana da yakışan bu etik davranışlardır zaten .

5 yorum:

Deneme