Danışan Dağı Aşmış , Danışmayan Düz Yolda Şaşmış Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

 Danışan Dağı Aşmış , Danışmayan Düz Yolda  Şaşmış Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

 Herkesin kendine göre bir yeteneği vardır . Fakat herkes her işi mükemmel yapamaz .  Yeni bir işe başladığımızda  ya da yeni bir şirket kuracağımız zaman ilk olarak bizden daha deneyimli olan kişilerden de yardım almalı ve bu kişilerin görüşlerine değer vermeliyiz . Hiç bir şey bilmeden bir iş kurmaya çalıştığımız zaman , bizden daha tecrübeli olan insanlardan yardım almadığımız zaman kurduğumuz işte başarılı olamayabiliriz .

Bunun için mutlaka  bir işe başlarken bizden daha bilgili olan insanlardan yardım almalıyız . Ben her şeyi yaparım , başkalarına ihtiyacım yok deyip burnumuzun dikine gidersek  düz yolda bile şaşıp kalabiliriz ve hiç  başarı sağlayamayabiliriz . Bazı kimseler bizden daha bilgili , daha ileri  görüşlü olabilir . Yani bizim göremediklerimizi görebilir . Bu yüzden mutlaka diğer insanlarla işbirliği içinde hareket etmeli ve bu şekilde de amacımıza ulaşmalıyız . Başkalarından yardım alarak kendi işimizde de daha başarılı oluruz ve bizde başka insanlara yardım edebiliriz bu sayede . Eğer bir iş konusunda ya da başka bir konu üzerinde  kimseye danışmadan büyük kararlar verirsek yerimizde sayarız , ne yapacağımızı bilmeden afallamaya devam ederiz .


Sorup  araştırırsak, öğrenirsek daha iyi ilerleriz ve daha kısa yoldan amacımıza ulaşmış oluruz . Bunun için her zama  danışıp dağları aşalım , danışmayıp düz yolda şaşkın gibi kalmayalım .

1 yorum:

Deneme