Acelecilik İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

Acelecilik İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

Atasözleri toplumların olaylara bakış açısını gösteren, deneyimlere dayanan özlü sözlerdir . Acelecilik ile ilgili olarak atalarımız tarafından söylenen sözler genelikle bir işi yaparken sakin olmak gerektiği ve acele hareket edilmemesi gerektiği ile ilgilidir . Acelecilik hakkında atalarımız tarafından söylenen sözlerden bazıları ve bu atasözlerinin açıklamaları şu şekildedir :

- Acele ile menzil alınmaz : "Menzil" varılmak istenen hedef demektir . Bu atasözümüz acele edilince varılmak istenen hedefe ulaşılamaz anlamına gelmektedir .

- Acele işe şeytan karışır : Acele ile yapılan işlerde mutlaka bir şeyler unutulur ya da yanlış yapılır . Böyle olunca da o işin hatalı olması kaçınılmaz hale gelir . 

- Acele yürüyen yolda kalır : Acele yapılan işlerde hata yapmak kaçınılmazdır . Bir işi acele etmeden olması gerektiği sürede yapmak gerekir . 

- Ağır git ki yol alasın : Sakin sakin düşünen ve buna göre işlerini yapan insanlar başarılı olurlar . 

- Demir tavında dövülür : Her işin en uygun olduğu zaman ve en uygun olduğu süre vardır . Başarılı olmak için her işi gereken sürede yapmak lazımdır .

- Geç olsun da güç olmasın : Çabucak olsun diye hata yapıp başarısız olmaktansa biraz geç de olsa işimizi başarılı ile sonlandırmak daha iyidir .

- İyi iş altı ayda çıkar : Başarılı işler alelacele bitirilemez . Üzerinde düşünmek ve planlı hareket etmek gerekir . 

- Terazi var, tartı var; her bir şeyin vakti var : Her işin uygun zamanı vardır . Bu zamanı beklemek ve çok aceleci olmamak gerekir . 


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme