Yalancı Bir Gün , Dürüst Her Gün Kazanır İle İlgili Kompozisyon

Yalancı Bir  Gün , Dürüst Her Gün Kazanır İle  İlgili Kompozisyon

Yalan söyleyen kişinin  yalanı er geç de olsa ortaya çıkar . Çünkü gerçeklerin er ya da  geç de  olsa ortaya çıkma gibi bir huyu vardır .  Yalancı yalan söyleyerek  kısa süreliğine de  olsa karlı çıktım , kazandım  zanneder ama o yalan ancak belli bir süre devam eder . Söylediği yalanlar  bir gün su yüzüne çıkar ve o kişinin sevinci de boşuna gider .

Ne demiş atalarımız ; '' Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ''   diye boşa söylememiştir . Dürüst olan ,  insanların güvenini kazanmış olan ahlaklı insanlar  ise her zaman kazanır . Böyle insanlar doğruluktan asla ayrılmadığı için , işi gücü yalancılık olmadığı için  Allah da onun yardımcısı olur ve bu kişinin  işleri de rast gider. Bazen iyi insanlar onurlu olduğu için , haysiyetli olduğu için , haram yemediği için , doğruları konuşmaktan çekinmediği için kimi kendini bilmez kişiler tarafından aşağılanır ve bu kişiler haksızlığa uğratılabilir .  Ama dürüst insanlara  ne kadar yanlış yapılırsa yapılsın dürüst insan yolundan şaşmaz ve eninde sonunda kazanır . Çünkü dürüst insan olmak erdemli  insan olmak , hakkaniyetli insan olmak demektir . Yalancı insan ise erdemden yoksun , yalanı pişkince söyleyen ve bundan da  hiç utanmayan insandır . 


Her ne yaşarsak yaşayalım , her zaman doğru , dürüst , güvenilir insan olmaktan vazgeçmeyelim . Çünkü dürüst insanlar sevilmeye ve saygı duyulmaya layık olan insanlardır . Böyle insanlar bu dünyadan göçüp gitseler bile , arkalarından hep sevgi ile anılacak ve bu insanlara toplum da sayı duymaya devam edecektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme