'' Unutma! Sen Vazgeçtiğinde Başkası Kazanır '' Sözü İle İlgili Kompozisyon

'' Unutma! Sen Vazgeçtiğinde Başkası Kazanır ''  Sözü İle İlgili Kompozisyon

Gelecek ile ilgili hayaller kuran , bir amacı olanlar bu  amacına ulaşmak için doğru işler peşinde koşmalı , doğru şeyler yapmalıdırlar . Yaptığı bir işte başarılı olamayınca hemen pes eden insanlar bir daha yeni bir şey denemeye kalkışmazlar ve geleceği ile ilgili emellerinden vazgeçebilirler . Bunun için bir öğrenilmiş çaresizlik içine girip boş boş oturup , boş boş düşünmeyi tercih ederler . Kişi hayallerini gerçekleştirmediği zaman bir başka kimse bu kişinin hayalini gerçekleştirir ve emelleri peşinde koşar .

İnsan amaçlarına ulaşmak için mücadeleyi bırakmamalı , azimli olmalı , hırslı olmalı en önemlisi de bir iş yaparken sebat etmeli , sabırlı olmalıdır . İşte böyle olunca hayaller gerçekleşir . Bazen talihsiz olaylar yaşayabiliriz ve emeğimizin karşılığını alamadığımızı düşünebilir işi yarıda bırakabiliriz . İşte tam da böyle zamanlarda hayata dört elle tutunup vazgeçmemeyi öğrenmeli ve öğretmeliyiz . Hayallerimizi kendimiz gerçekleştirmeli ve bundan da büyük zevk almalıyız . Gerçekleşmeyen bir hayalini başkası gerçekleştirse bu insanın içinde uhde bırakır ve kişi hep bir karamsarlık içinde , hep bir umutsuzluk içinde olur . Unutmayın ki hayatta başarılı olmanın birçok yolu vardır ama en yolu da kararlı olunması , dik duruşlu olunması ve azimli olunmasıdır . Bunlar yapılırsa kişinin aşamayacağı yol , başaramayacağı iş yoktur .


Yeter ki isteyin , yeter ki çalışın , yeter ki olumlu düşünün ve hatalarınızı kabullenmeyi bilen ve tekrar tekrar deneyin . Denemekten bir şey kaybetmezseniz sadece deneyim edinirsiniz hepsi o kadar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme