Sevgi size neyi ifade ediyor yazar mısınız ?

Sevgi size neyi ifade ediyor yazar mısınız ?

Sevgi  içtenlikle , olduğu gibi sevebilmektir . Kişiler arasında zengin , fakir ayrımı yapmadan , kültürlü , kültürsüz ayrımı yapmadan insanı insan olduğu için sevmek ve ona insanca davranmaktır aslında . Sevginin olduğu yerde insan ilişkileri daha sağlıklı ve daha güçlü olur . Sevgiyi yaşayan insanlar , ailesinde sevgiye doyumu olan insanlar çevresine de bunu yaymaya çalışırlar ve kötü davranışlardan , sevgisizlikten uzak durmaya çalışırlar .

Sevigi deyince aklıma birçok şey gelir . İnsan sevgisi , hayvan sevgisi , ağaç sevgisi ,  oyun oynamayı sevme , eğlenme gibi birçok şeyler geliyor . Örneğin ;  yaşlı bir nineye karşıdan karşıya geçerken yardım etmek de bir sevgiden doğar bence . Çünkü bunu yapan kişi o yaşlıdan herhangi bir karşılık beklememiş sadece sevgiye olan inancından yapmıştır bu yardımı . Ya da sokağa atılmış , terk edilmiş masum bir yavruyu alıp onu kucağınıza alıp koklayıp ona gönüllü bakmak ve anne ya da baba olmaya çalışmaktır sevgi . Savaşta bombaların içinden kurulmuş her gün bomba ile uyandığı için küçük bir sesten hemen korkan o çocuğa sarılmak ve onu sarmaktır sevgi .


Tüm sevgilerin içinde en güzel olanı ise insan sevgisidir . İnsanı sevebilmek ve ona ön yargısızca bakabilmek ve onu hoşgörmektir bana göre sevginin anlamı . Anne , baba sevgisi de ayrı bir anlam katar , kardeş sevgisi , arkadaş sevgisi , olumlu gönül bağları kurma sevgisi ve daha birçok şey...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme