İnsanın Konuşmasından Aklı Ortaya Çıkar Sözünü Açıklayınız

İnsanın Konuşmasından Aklı Ortaya Çıkar  Sözünü Açıklayınız

 Toplum içinde yaşayan insan konuşmalarına , davranışlarına dikkat etmek zorundadır . İnsanın konuşmasından onun nasıl biri olduğunu anlayabiliriz . Konuşmalarına bakarak , tavırlarına , jest ve mimiklerine bakarak olaylara nasıl tepki verdiği , insanlara yaklaşımı nasıl olduğunu görebiliriz . Mesela bir  bir konuşma sırasında aklına gelen her şeyi düşüncesizce ortaya koyan , patavatsızlık yapan , dengesiz konuşmalar yapan bir kişinin yanında fazla vakit geçirmek istemeyiz .  Çünkü  böyle insanların aklının nasıl olduğu ortadadır zaten .

Ne dediğini bilmeyen , ipe sapa gelmez konuşmalar yapan , gizli olması gereken şeyleri herkese anlatan , yani sır tutmayan , güvenilir olmayan insanların aklından şüphe ederiz ve bir daha böyle insanlar ile  aynı ortamda ya da aynı çevrede olmak istemeyiz ve hemen o tip insanlardan uzaklaşabiliriz . Ama bir de toplum içine girdiğinde nasıl konuşması gerektiğin bilen , yani haddini bilen , kibar ve nazik olan , aklına gelen her şeyi konuşmayan , güler yüzlü insanların da  aklı ortaya çıkar . Ama buradaki akıl ne dediğini bilen , sağlıklı , güvenilir , tutarlı bir akıldır . İşte böyle  insanların yanından da hiç ayrılmak istemeyiz ve bu tip insanlar ile arkadaşlık , dostluk kurmaya dikkat ederiz . Çünkü bunlar kayda değer , insanlara faydalı olan ve kendini sevdiren kimselerdir  . 


Kısacası yerinde konuşmalı, akıllı olunmalı, boş konuşmamalıdır insan.  Yerinde söz söylemesini bilen insan da zaten mahcup olmaz ve kimseye de özür dilemek zorunda kalmayan insanlardır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme