Gelenek ve Göreneklerimizi Korumak İçin Neler Yapmalıyız ?

Gelenek ve Göreneklerimizi Korumak İçin Neler Yapmalıyız ?

Gelenek ve görenekler bir milletin değerleri , kültürü , kısacası yaşayış tarzıdır . Gelenek ve göreneklerini koruyamayan toplumlar kendi kimliklerinden zamanla uzaklaşıp başka toplumların kültürlerinin etkisinde kalarak yok olmaya başlarlar . Bizim birçok gelenek göreneklerimiz vardır .

Yemeklerimiz , yöresel kıyafetlerimiz , kına gecelerimiz , asker uğurlamalarımız , hasta ziyaretleri  , bayramlaşma ziyaretleri , cenazesi olan evi yalnız bırakmama zor zamanlarında insanların yanında yer alma ,  hastaları , yaşlıları ziyaret etme  halk oyunlarımız , türkülerimiz , şarkılarımız ve daha birçok etkinliklerimiz bizim gelenek göreneklerimiz arasında yer alır . Bunları unutmamak için yaşatmak ve gelecek kuşaklara da aktarmak gerekir . Gelecek nesillerin de bu gelenek göreneklere sahip çıkarak milli değerlerimizi yaşatmaları sağlanmalıdır . Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkılması gerekir . Burada her kişiye büyük görev düşmektedir . Gelenek ve göreneklerimizi , değerlerimizi kalıcı bırakmak için , unutmamak ve unutturmamak için bunları uygulamaya çalışmalıyız .


Çünkü bir milleti ayakta tutan , onu diğer milletlerden farklı kılan , özgün kılan şeylerden biri de o milletin sahip olduğu kültürüdür , gelenek görenekleri , örf adetlerdir . Bunun için gelenek göreneklerimizi korumalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme