Ekmeğini Yalnız Yiyen , Yükünü de Yalnız Taşır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Ekmeğini Yalnız Yiyen , Yükünü de Yalnız Taşır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız

Ekmeğini yalnız yiyen yani kendi nefsini düşünen , başka kimseler ile hiçbir şeyini paylaşmayan insanlar karşısına çıkan zorlukları da tek  başına çözmeye mahkum kalırlar . Ekmeğini yalnız yiyen yükünü de yalnız taşır , hayatta tek kalır ve böyle kişilere destek olan , çevresi olan kişiler olmaz etrafında .

Çevremize şöyle bir baktığımızda kimi insanları görürüz . Bu insanlar kimseye bir dirhem çekirdek vermemek için insanlar ile samimi olmamaya çalışır , sanki o insanlar açmış gibi düşünür ve insanlardan kaçar ve egoistçe hareket eder . Bencil davranışlarda bulunur ve sadece kendini mutlu etmeye çalışır . İşte böyle insanlar zor bir duruma düştüğü zaman tek başına kalırlar . O insanlara o yüz çevirdiği , umursamadığı insanlar kılını bile kıpırdatmazlar . Çünkü bu insan tek kalmayı hak etmiştir . Bunun için  birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz . Yediğimiz , gezdiğimiz , eğlendiğimiz şeylerden başka insanlar da faydalanmalı yani ben değil biz düşüncesi ile hareket edilmelidir .


İşte böyle olursa kişinin hayatta hep bir çevresi olur ve zor durumlarında da , kötü günlerinde de başını yaslayacağı bir dost olur her zaman . Bunun için her zaman ben değil biz şeklinde hareket etmeli ve insanları soğuk tavırlar ile , bencilliklerimiz ile kendimizden uzaklaştırmamalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme