Doğruyu Söylemekten Korkmayınız Sözü Hakkında Kompozisyon

Doğruyu Söylemekten Korkmayınız Sözü Hakkında Kompozisyon

İnsan her zaman , her yerde doğruyu söylemekten ve doğrudan yana olmaktan asla kaçınılmamalıdır . Çıkarları için yapılan yanlışlara göz yummamalı , adaletin , doğrunun , haklı olanın yanında olmalıdır insan .  Kimi insanlar belli çevre edinmek için , belli bir yere gelmek  için , güçlü ve zalim olanın yaptıklarına ses çıkarmayıp susarlar . Çünkü bu tip insanlar sadece kendilerini düşünen bencil kimselerdir . Örneğin ; bir siyasi partiyi örnek verelim . Siyasi partimiz  x partisi olsun . Bu partide milletvekili , bakan  ya da belediye başkanı olmak isteyen bir kimse bu görevlerden herhangi birine gelmiş olsun . Mesela milletvekili olsun ve bu görevi sürdürüyor olsun .

Siyasi partinin içinde gördüğü çıkar ilişkilerine , rüşvete , iltimasa göz yumsun ve çıkarları için millete doğru söylememiş olsun . İşte bu kimse milleti kandırmış olur ve sırf kendi partim diye açık vermemek için doğruları söylememiş olur .  Doğruyu söylemeyen bu kişi çok onursuz bir davranış sergilemiş olur ve milletvekili olurken ettiği yemine yani halkına ihanet etmiş olur . Bunun için hangi siyasi partiden milletvekili olursa olsun o partide herhangi bir olumsuzluk gördüyse bunları millete açık açık anlatmalı ve doğruları söylemekten asla kaçınmamalıdır . Çünkü gerçek olanların er ya da geç de olsa ortaya çıkma gibi bir huyu vardır .


Bunun için her zaman doğruların yanında olmalı , yapılan haksızlıklar karşısında çıkarlarımız için susup kalmamalıyız . Unutmayın haksızlık karşısında susmak , doğruları söylemekten kaçınmak şeytanla işbirliği etmek demektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme