Cumhuriyet Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Cumhuriyet Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Cumhuriyetle yönetilen ülkeler daima gelişmeye açık olan ülkelerdir . Cumhuriyet yönetimi var oldukça insan hakları ön planda olur , seçimlerde halkın iradesi ön planda olur , halk istediğini başa getirir , istediğini getirmez , başa getirdiği kişi ya da kişiler ülkeyi iyi yönetemediği takdirde halk onları da geri indirmeyi bilir .

Cumhuriyet bizim için  çok büyük değerdir . Bize Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği  harika bir yönetim şeklidir . Çünkü Cumhuriyet ile yönetilen ülkemizde demokrasi vardır , özgürlük vardır , başkalarına zarar vermeden dilediğimiz her şeyi yapabilmek vardır . Bunun için bizler millet olarak Cumhuriyet'i  çok sevdik ve onu sonsuza kadar da koruyacağız . Çünkü Cumhuriyet bizim milletimizin karekterine en uygun olan yönetim biçimidir . Mustafa Kemal'in de cumhuriyet ile ilgili sözlerine örnek verelim :
''Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.''
'' Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum.''


 Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz.  Bunun için  vatanımızın, cumhuriyetimizin değerini bilmeli ve tüm bunlara kanımızın son damlasına kadar sahip çıkmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme